Muchovou limitovala kyčel. I bez zranění by bylo těžké vyhrát, přiznala po vyřazení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchovou limitovala kyčel. I bez zranění by bylo těžké vyhrát, přiznala po vyřazení

Karolína Muchová na Jule Niemeierovou nestačila.
Karolína Muchová na Jule Niemeierovou nestačila.Profimedia
Karolínu Muchovou (26) mrzelo, že ve Wimbledonu nenavázala na tažení do finále Roland Garros a vypadla už v prvním kole. S Němkou Jule Niemeierovou (23) prohrála 4:6, 7:5, 1:6. Přestože ji v závěru limitovalo zranění kyčle, které utrpěla po pádu ve třetím setu, ocenila kvalitu soupeřky. Novinářům řekla, že by pro ni bylo těžké vyhrát i bez zdravotních potíží.

Muchová –⁠ Niemeierová 4:6, 7:5, 1:6

"Ještě neznám rozsah zranění, ale něco je špatně s kyčlí. Snad nejde o nic vážného. Sice to ovlivnilo zápas, ale i bez toho by bylo těžké zvítězit. Po pádu jsem už však nebyla stoprocentní. Panuje zklamání," řekla Muchová.

Upadla v rozhodujícím třetím setu za stavu 0:2 a 15:30. Při snaze vrátit míček na stranu soupeřky uklouzla. Musela si vzít pauzu na ošetření. "Potom mi pravá noha ztuhla. Obvaz jsem měla hodně utažený a zdálo se mi, že se vůbec nemůžu hýbat. Bolela mě i záda," uvedla nasazená šestnáctka.

Extrémní pozice

Na komplikace spojené s případnými dalšími duely nemyslela. "To ne. Byl to těžký zápas a ani jsem nemohla vědět, jestli postoupím. Hrály jsme dlouho. Bylo to už přes dvě hodiny, když jsem upadla. Člověk už byl unavenější a dostával se do extrémních pozic. To se na trávě stává," doplnila rodačka z Olomouce.

Statistiky zápasu Muchová –⁠ Niemeierová.
Statistiky zápasu Muchová –⁠ Niemeierová.Livesport

Niemeierovou, která obhajuje ve Wimbledonu loňské čtvrtfinále, označila už před zápasem za nepříjemnou soupeřku. Její predikce se potvrdily. "Hrála velmi solidně a zaslouží kredit. Ve všech setech jsem měla šance, ale úplně mi to nešlo. Nepomohla jsem si servisem, a když jsem měla příležitost utkání otočit, nezahrála jsem nejlépe," hodnotila Muchová.

Svěřenkyni trenéra Emila Miškeho také nepomohlo, že se po Roland Garros léčila ze šrámů a nesehrála na trávě doteď ani jedno soutěžní utkání. Nepříjemné bylo i odložení jejího zápasu úvodního kola o dva dny kvůli nepřízni počasí a posunutému programu.

Reset, pak příprava

"Tohle se mi nikdy nestalo. Je zvláštní nastoupit k prvnímu kolu grandslamu až čtvrtý den. Minulé dny jsme čekali od rána do večera a zrušili ho vždy až po šesté večer. Už jsem chtěla hlavně hrát. Ale je to tak, jak to je," uvedla česká tenistka.

V prvním kole Wimbledonu vypadla Muchová podruhé za sebou a netajila, že po úspěchu na Roland Garros chtěla víc. "Je to určitě zklamání," řekla hráčka, jež považuje trávu za oblíbený povrch. "Loni jsem to tu měla také podobné a už jsem na trávě nějaký ten pátek nevyhrála. Tak třeba za rok to zkusím znovu," usmála se.

Nyní plánuje pauzu a poté se chce soustředit na šňůru amerických turnajů na betonových površích. "Určitě si dám nějakou dovču a alespoň na pár dní odložím rakety. Trošku se zresetuju. A potom se budeme připravovat na Montreal, Cincinnati a New York," řekla Muchová.

Výsledky dvouhry žen ve Wimbledonu