Tennis Tracker: De Minaur v Los Cabos skončil na raketě Michelsena, Tsitsipas přejel Vukice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: De Minaur v Los Cabos skončil na raketě Michelsena, Tsitsipas přejel Vukice

Michelsen si připsal skalp De Minaura.
Michelsen si připsal skalp De Minaura.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 22. února?

21:46Cameron Norrie na antuce v Riu de Janeiro zatím dál suverénně kráčí za premiérovým obhájením titulu. Ve druhém kole druhý nasazený Brit deklasoval dvakrát 6:1 letos se trápícího Chilana Marcela Tomáse Barriose a postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na domácího Thiaga Seybotha (h2h 0:0).

21:00Adam Pavlásek a Ariel Behar na turnaji ATP 250 v katarském Dauhá postoupili po odstoupení ruského páru Karen Chačanov a Andrej Rubljov bez boje do semifinále. O první letošní finále se česko-uruguayská dvojice utká s nejvýše nasazeným tandemem Jamie Murray a Michael Venus.

20:58Dušan Lajovič na antukové pětistovce v Riu de Janeiro znovu po roce porazil krajana Lasla Djereho. Letos zdolal šampiona z roku 2019 po setech 6:2, 7:5 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 3:3. O první semifinále od loňského dubna, kdy triumfoval v Banja Luce, si 33letý Srb zahraje s nasazeným Argentincem Franciscem Cerúndolem (h2h 1:0).

20:11 – Americká teenagerka Coco Gauffová se po skvělém vstupu do sezony a sérii 10 vítězství dostala do útlumu. V Dubaji světová trojka podlehla 6:2, 4:6, 2:6 kvalifikantce Anně Kalinské, prohrála třetí z posledních pěti duelů a neobhájila loňské semifinále. Pětadvacetiletá Ruska si o své premiérové finále zahraje se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (h2h 0:0).

19:49 – Dosud nejpovedenější letošní turnaj skončil pro Michaelu Bayerlovou ve čtvrtfinále. Pětadvacetiletá Češka na podniku ITF W50 v Mexico City nestačila na bývalou 131. hráčku světa Jamie Loebovou, Američance podlehla 1:6, 6:7. 

19:17 – Jakub Menšík na turnaji ATP 250 v katarském Dauhá vyzve potřetí během tří dnů bývalého šampiona. Po výhrách nad Andym Murraym a Andrejem Rubljovem osmnáctiletý Čech narazí v pátečním souboji o finále na o 19 let staršího francouzského vítěze z roku 2018 Gaëla Monfilse (h2h 0:0), který ve čtvrtfinále porazil 6:2, 6:4 krajana Uga Humberta a se stal nejstarším semifinalistou v historii turnaje.

17:46 – Jakub Menšík poprvé na hlavním okruhu vyhrál tři zápasy po sobě. V katarském Dauhá po skalpech nasazeného Španěla Alejandra Davidoviche a dvojnásobného vítěze Brita Andyho Murrayho našel recept i na dalšího šampiona Andreje Rubljova. Světovou pětku ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji ATP porazil 6:4, 7:6 a připsal si premiérové vítězství nad členem TOP 20 a zároveň elitní desítky. Díky němu se český teenager stane nejmladším hráčem v TOP 100. O finále si zahraje s Gaëlem Monfilsem, nebo Ugem Humbertem.

17:36 – Světová jednička Iga Šwiateková v Dubaji přehrála 6:3, 6:2 sedmou hráčku světa Číňanku Qinwen Zheng a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila již na 6:0. O obhájení loňského finále se sedm zápasů a 14 setů neporažená Polka utká s Coco Gauffovou, nebo Annou Kalinskou.

15:50Kateřina Siniaková s Australankou Storm Hunterovou na tisícovce v Dubaji porazily 7:6, 6:4 japonsko-srbské duo Šuko Aojamaová a Alexandra Kruničová a také na čtvrtém společném turnaji postoupily minimálně do semifinále.

14:37Karen Chačanov nastoupil znovu po měsíci proti Emilu Ruusuvuorimu a zatímco v Hongkongu prohrál, v Dauhá se na postup příliš nenadřel. Finský tenista totiž už po třech gamech za stavu 0:3 vzdal a pustil soupeře do semifinále. V něm na Rusa čeká Australan Alexei Popyrin (h2h 2:1).

14:04 – Čtvrtý nasazený Alexander Bublik skončil na turnaji ATP 250 v Dauhá ve čtvrtfinále. Kazašský tenista podlehl 4:6, 4:6 Australanu Alexeii Popyrinovi, s nímž prohrál i čtvrtý vzájemný duel.

13:50 – Markéta Vondroušová na podniku WTA 1000 v Dubaji na svou první vítěznou sérii po bezmála půl roce nenavázala. V prvním čtvrtfinále od loňského US Open sice vedla nad Soranou Cirsteaovou jednoznačně 6:2 a 5:1, ale náskok neudržela. Přitom třikrát podávala na vítězství a měla šest mečbolů. Nakonec skvěle rozehraný souboj o první semifinále od wimbledonského triumfu ztratila a o devět let starší Rumunce potřetí v řadě podlehla.

11:58 – Světová čtyřka a vítězka dvou letošních turnajů Jelena Rybakinová znovu po roce odstoupila po dvou vítězných zápasech z podniku WTA 1000 v Dubaji. Letos kazašská tenistka nenastoupí kvůli zažívacím potížím ke čtvrtfinále proti Jasmine Paolinové. Osmadvacetiletá Italka tak bez boje postoupila do svého největšího semifinále, v němž se utká s Markétou Vondroušovou, nebo Soranou Cirsteaovou.

11:11 – Dosud nejpovedenější letošní turnaj skončil pro Gabrielu Knutsonovou ve čtvrtfinále. Šestadvacetiletá Češka na podniku ITF W50 v jihoafrické Pretorii neudržela vedení proti Francouzce Manon Leonardové, které podlehla 6:2, 3:6, 3:6.

06:30 – V turnaji v Los Cabos už nepokračuje ani nasazená trojka. Alex de Minaur totiž poměrně překvapivě nestačil 4:6, 1:6 na devatenáctiletého Američana Alexe Michelsena.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

06:00 – Žádné problémy neměl v osmifinále ani obhájce titulu Stefanos Tsitsipas, jenž si poradil s Aleksandarem Vukicem 6:3, 6:0. Australský tenista jen potvrdil, že se mu aktuálně moc nedaří – prohrál sedmý z posledních osmi duelů.

05:47 – Nor Casper Ruud na turnaji ATP 250 smetl ve druhém kole Marcose Girona 6:1 a 6:0 během 63 minut a vrátil americkému soupeři pět měsíců starou prohru z Tokia. Pro Ruuda to byl mimo jedno daviscupové utkání první start od Australian Open. 

05:30 – Jošihito Nišioka na turnaji v mexickém Los Cabos neměl nárok na Alexandera Zvereva, se kterým prohrál za 61 minut 3:6, 0:6. Německý tenista tak vyhrál i třetí vzájemný duel.