Tennis Tracker: Medveděv si výhrou vyrovnal wimbledonské maximum a jde na Lehečku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Medveděv si výhrou vyrovnal wimbledonské maximum a jde na Lehečku

Medveděv vyhrál ve čtyřech setech.
Medveděv vyhrál ve čtyřech setech.twitter.com/Wimbledon
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 8. července?

22:53Jelena Rybakinová se ve třetím kole Wimbledonu s domácí naději Katie Boulterovou nepárala. Kazašská obhájkyně titulu na Centrálním kurtu zvítězila po skvělém výkonu za necelou hodinu hry dvakrát 6:1. V osmifinále bude favoritkou proti Brazilce Haddadové Maiaové.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

22:39Matteo Berrettini ve Wimbledonu porazil 6:3, 7:6, 7:6 Němce Aleandera Zvereva a z posledních 25 zápasů na trávě zaznamenal již 23. výhru. V osmifinále italský finalista z roku 2021 vyzve světovou jedničku Alcaraze.

21:36 – Petra Kvitová si o první wimbledonské čtvrtfinále od triumfu v roce 2014 zahraje s loňskou finalistkou Ons Jabeurovou. Tuniská tenistka ve 3. kole porazila 3:6, 6:3, 6:4 Kanaďanku Biancu Andreescuovou.

20:20Holger Rune pokračuje v připisování prvních výher ve Wimbledonu. Ve třetím kole udolal až po odvrácení dvou mečbolů a čtyřech hodinách boje 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6 (10:8) Španěla Alejandra Davidoviche, přestože v rozhodujícím super tie-breaku prohrával 5:8.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

20:11Sára Bejlek na antukovém podniku ITF W40 v Haagu porazila 7:5, 6:4 domácí Evu Vedderovou a postoupila do finále. O první letošní a celkově pátý titul si 17letá Češka zahraje v duelu dvou levorukých tenistek s další Nizozemkou – nasazenou jedničkou Arantxou Rusovou.

20:07Barbora Strýcová na svém posledním Wimbledonu postoupila do osmifinále čtyřhry žen. S Tchajwankou Su-Wei Hsieh, s níž se snaží navázat na triumf z roku 2019, zdolaly 3:6, 6:2, 6:4 dvojici Jekatěrina Alexandrovová a Zhaoxuan Yang a postoupily do osmifinále.

20:01Madison Keysová v All England Clubu porazila snadno 6:4, 6:1 Ukrajinku Martu Kosťukovou a svou neporazitelnost protáhla na osm zápasů 16 setů. O čtvrtfinále, kterým by ve Wimbledonu vyrovnala své nejlepší vystoupení z roku 2015, se 28letá Američanka utká s Potapovovou, nebo Andrejevovou.

19:11 – Světová dvojka Aryna Sabalenková ve Wimbledonu přehrála 6:2, 6:3 Annu Blinkovovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3:0. V osmifinále se předloňská semifinalistka utká s Jekatěrinou Alexandrovovou, s níž před rokem prohrála finále na trávě v Hertogenboschi.

18:58Stefanos Tsitsipas ve Wimbledonu po dvou pětisetových bitvách absolvoval výrazně rychlejší vystoupení. Srba Lasla Djereho porazil 6:4, 7:6 , 6:4 a postupem do osmifinále vyrovnal svůj nejlepší výsledek v All England  Clubui z roku 2019. O premiérové čtvrtfinále si řeský tenista zahraje s Američanem Eubanksem.

18:52Christopher Eubanks si minulý týden na trávě na Mallorce zahrál první semifinále na okruhu ATP, nakonec dokráčel k triumfu a nyní na vítězné vlně pokračuje i při debutu ve Wimbledonu. 27letý Američan dnes ve svém premiérovém třetím kole na grandslamu zdolal ve třech tie-breacích Australana Christophera O'Connella a postoupil do osmifinále.

18:40 – Světová jednička Carlos Alcaraz se ve 3. kole Wimbledonu nečekaně nadřel na vítězství nad v životní formě hrajícím Nicolasem Jarrym, Chilana udolal až po čtyřech hodinách boje 6:3, 6:7, 6:3, 7:5. O první čtvrtfinále na trávě v All England Clubu si 20letý Španěl zahraje s Berrettinim, nebo Zverevem.

18:20 Jiří Lehečka ve Wimbledonu porazil už třetího soupeře. Přestože s patnáctým hráčem světa Tommym Paulem po dvouhodinové dešťové pauze poprvé na turnaji prohrál servis i set a ve čtvrté sadě nevyužil mečbol, Američana zdolal po vyčerpávající bitvě 6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 6:2 a postoupil již do osmifinále. O vyrovnání grandslamového maxima z letošního Australian Open si zahraje se světovou trojkou Daniilem Medveděvem.

17:14Daniil Medveděv ve Wimbledonu zdolal 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 Maďara Mártona Fucsovicse a postupem do osmfinále vyrovnal své maximum z roku 2021. O jeho překonání se utká s Lehečkou, nebo Paulem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

16:45Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová odstartovaly i třetí společný grandslam mezi ženami vítězstvím. Do Wimbledonu vstoupily šampionky dívčího Australian Open a Roland Garros 2015 výhrou 6:3, 6:4 nad italsko-rakouskou dvojicí Sara Erraniová a Julia Grabherová.

16:31 – Anastasia Detiuc si při premiéře ve Wimbledonu připsala premiérovou výhru na grandslamovém turnaji. 24letá Češka uspěla ve čtyřhře s Andreou Gamízovou z Venezuely, společně zdolaly 6:4, 2:6, 6:3 domácí divoké karty Freyu Christieovou a Ali Collinsovou. Ve druhém kole mohou narazit na nasazené dvojky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou. 

16:17 – Petra Kvitová porazila Nataliji Stevanovičovou 6:3, 7:5 a postoupila do čtvrtého kola Wimbledonu. Česká tenistka po pauze způsobené dešťem vyhrála tři gemy za sebou a zajistila si druhý postup do wimbledonského osmifinále od roku 2014.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

13:39 – Sobotní program ve Wimbledonu komplikuje dešťová přeháňka. Přerušeny jsou i dva dobře rozehrané zápasy třetího kola českých tenistů, Petra Kvitová (33) po ztrátě tří gamů v řadě hraje 6:3 a 4:5 se Srbkou Natalijou Stevanovičovou (28), Jiří Lehečka (21) vede 6:2, 7:6 a 1:1 nad světovou patnáctkou Američanem Tommym Paulem (26). Pauza by měla trvat zhruba 60 až 90 minut.

13:35 – Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová pár desítek vteřin před dešťovou přeháňkou stihla proměnit mečbol svého prvního vystoupení ve 3. kole Wimbledonu. Rumunku Soranu Cirsteaovou porazila hladce dvakrát 6:2.

13:10 Jekatěrina Alexandrovová při premiéře ve třetím kole Wimbledonu smetla 6:0, 6:4 Maďarku Dalmu Gálfiovou a svou letošní bilanci na trávě vylepšila na 10 výher a jedinou porážku. V osmifinále vyzve Sabalenkovou, nebo Blinkovovou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

12:50 – Bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Justine Heninová obdrží Cenu Philippea Chatriera, nejvyšší ocenění Mezinárodní tenisové federace za přínos na kurtu i mimo něj. Představitelé ITF o tom informovali na svém webu.

6:10 – Zápasy třetího kola tenisového Wimbledonu dnes čekají dvojici českých tenistů. Poslední český zástupce v mužském pavouku Jiří Lehečka se utká se světovou patnáctkou Tommym Paulem. Petru Kvitovou čeká v boji o postup mezi nejlepších šestnáct tenistek Natalija Stevanovičová. Srbská kvalifikantka je až 225. hráčkou světového žebříčku, v prvním kole ale zdolala Karolínu Plíškovou a na turnaji zatím neztratila ani set.