Tottenham na půdě posledního Southamptonu remizoval 3:3, Chelsea ztratila body v závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tottenham na půdě posledního Southamptonu remizoval 3:3, Chelsea ztratila body v závěru

Aktualizováno
Tottenhamu na výhru nestačil ani gól Harryho Kanea.
Tottenhamu na výhru nestačil ani gól Harryho Kanea.AFP
Tottenham ve 28. kole Premier League zaváhal na hřišti posledního Southamptonu, když v atraktivním duelu remizoval 3:3. Dlouho se zdálo, že fanoušci Spurs budou slavit povedený výjezd, jelikož si svou premiérovou trefu v jejich dresu připsal Pedro Porro a také Ivan Perišič. Saints se ale nevzdali a v závěru dokázali dvoubrankové manko vymazat. Chelsea jen remizovala s Evertonem 2:2, outsiderovi zařídil bod v 89. minutě svým prvním ligovým gólem Ellis Simms (22).

Southampton – Tottenham 3:3

Už ve druhé minutě se v dobré příležitosti objevil Heung-Min Son, který ale nedokázal povedený balon Pedra Porra za obranu nasměrovat z voleje na bránu. Vzápětí mohl na druhé straně skórovat Southampton, zablokovaná rána Stuarta Armstronga ani následná nebezpečná teč Che Adamse ovšem gólem neskončily. Záživný úvod pak přerušila hned dvě vynucená střídání.

Nejprve musel se slzami v očích opustit hřiště zraněný Richarlison, chvíli poté něco podobného potkalo také domácího Armela Bella-Kotchapu, jenž si poranil rameno. I v následujících minutách byla hra poměrně nečekaně vyrovnaná, před pauzou se ale diváci přece jen dočkali gólu. Svou premiérovou branku si dělovkou o břevno připsal pravý bek Spurs Porro, kterému pro změnu asistoval Son.

Vývoj zápasu mezi Southamptonem a Tottenhamem.
Vývoj zápasu mezi Southamptonem a Tottenhamem.Opta by Stats Perform

Hned na začátku druhé půle Saints rozjeli akci, která skončila vyrovnáním. Roméo Lavia skvělou průnikovou přihrávkou uvolnil Thea Walcotta a ten centrem po zemi vyzval ke skórování Adamse. V 60. minutě mohl Tottenhamu vrátit vedení Harry Kane. Nebezpečný protiútok zpoza vápna ale zakončil jen ranou nad břevno. Chvíli poté už byl však anglický kanonýr úspěšný. Stejně jako v minulém kole se prosadil hlavou po centru ze strany.

V 75. minutě navýšil vedení střídající Perišič, který si našel odražený balon na hranici pokutového území a skákavou střelou rozvlnil síť. Netrvalo však dlouho a náskok hostů byl znovu jednobrankový, po centru z křídla totiž snížil Walcott. V závěru navíc nešikovně nakopl soupeře Pape Matar Sarr a domácí dostali příležitost penalty. Exekuce se chopil Ward-Prowse a chladnokrevnou střelou do horního rohu zařídil svému týmu bod.

Aston Villa – Bournemouth 3:0

Fotbalisté Aston Villy zvítězili nad Bournemouthem 3:0. Vítěznou branku vstřelil už v sedmé minutě Douglas Luiz. Tým z Birminghamu si tak na třetí pokus ve Villa Parku konečně pochutnal na Třešních, obě předchozí vzájemná klání v nejvyšší anglické soutěži na domácím trávníku totiž prohrál. Hosté se naopak kvůli třetí ztrátě z posledních čtyř zápasů propadli na předposlední příčku.

Aston Villa měla zápas pod kontrolou.
Aston Villa měla zápas pod kontrolou.Opta by Stats Perform

Brentford – Leicester 1:1

Brentford remizoval na svém stadionu s trápícím se Leicesterem 1:1. Bees však hned od začátku plnili roli favorita a neposkytovali hostům velké možnosti k útočným výpadům. Odměny za svoji aktivitu se tak dočkali ve 32. minutě, kdy Mathias Jensen využil nedůraz v obraně Foxes v podobě nedůsledné ofsajdové pasti. Sedm minut po změně stran však vyrovnal Harvey Barnes, když byl adresátem luxusní kolmice od Jamese Maddisona.

Brentford byl aktivnějším týmem.
Brentford byl aktivnějším týmem.Opta by Stats Perform

Wolves – Leeds 2:4

V utkání 28. kola Premier League se zrodila velká gólová přestřelka, kterou nakonec ovládl Leeds, jenž porazil domácí Wolves 4:2. Hosté měli zápas fantasticky rozjetý, když ještě v 64. minutě vedli o tři branky. Pohodový konec utkání však nezažili, jelikož se Vlci dvěma góly postarali o zápletku. Illan Meslier však svůj jubilejní 100. odchytaný zápas v nejvyšší anglické soutěži nakonec oslavil vítězně, zároveň se stal nejmladším brankářem v historii soutěže, kterému se tento počin povedl.

Leeds byl v zakončení velmi efektivní.
Leeds byl v zakončení velmi efektivní.Opta by Stats Perform

Chelsea – Everton 2:2

Londýnský favorit potvrdil, že se v zápasech s modrým týmem z Liverpoolu trápí, když na něj v posledních 11 vzájemných kláních vyzrál jen třikrát. Důležitý bod pro o záchranu bojující hosty vystřelil střídající Ellis Simms, pro něhož šlo o premiérovou branku v A-týmu. Při cestě za vyrovnávacím gólem mladý odchovanec klubu využil velmi nedůsledného bránění zkušeného Kalidoua Koulibalyho.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport