V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Na otočku pro fotky a krásný kraťas Muchové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Na otočku pro fotky a krásný kraťas Muchové

V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Na otočku pro fotky a krásný kraťas Muchové
V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Na otočku pro fotky a krásný kraťas MuchovéProfimedia
Čtvrtý den ostravského Agel Openu přinesl výsledky doslova postavené na hlavu. Sázkaři trhali tikety a brány čtvrtfinále se otevřely neokoukaným tvářím. Jen škoda, že program turnaje narušily i zdravotní trable velkých hvězd. Publikum tak přišlo třeba i o výjimečný souboj Belindy Benčičové (25) s Barborou Krejčíkovou (26).

I takové věci k tenisovým turnajům patří. Náhlá změna plánu a odstoupení tenistky, za kterou z nedalekého Slovenska rádi jezdili fanoušci, bylo jen kouskem mozaiky předčasného konce několika favoritek. Pokud loni zářily Maria Sakkariová či Anett Kontaveitová, letos pro ně turnaj skončil hned prvním zápasem.

Zkáza favoritek

Ano, obě jmenované proti sobě stály v loňském finále. A letos dorazily do Ostravy jako nasazené až na poslední chvíli, jejich prvním turnajovým dnem byl čtvrtek a obě se shodně poroučely po úvodním utkání zpátky domů. Tenisový svět bývá mnohdy neúprosný. Ve čtvrtek vypadly všechny nasazené hráčky, které ten den hrály. Vedle Sakkariové s Kontaveitovou se mezi posledních osm nedostala ani Darja Kasatkinová. Čtvrtou nasazenou byla již zmíněná Belinda Benčičová.

Program WTA Ostrava

Kontaveitové to slušelo

Pokud byla řeč o Anett Kontaveitové, ta si aspoň výlet do Ostravy užila díky focení v ulicích Ostravy. Krásný propagační fotoset, který s ní vytvořil dvorní fotograf celého ženského okruhu WTA Jimmie48, opravdu stojí za to. Však estonská tenistka krásné snímky vyvěsila na svůj Instagram. 

Nejlepší výměna turnaje pro Muchovou

Tenhle kousek rozhodně patří do výběru nejkrásnějších výměn a v Ostravě asi nikdo nezvedl diváky ze sedadel tak, jako Karolína Muchová. V báječném utkání s Catherine McNallyovou předváděly obě hráčky tenis plný kreativity a nouze nebyla ani o kraťasy. A když Muchová doběhla zdánlivě ztracený míček a přidala ještě úchvatnější kraťas kousek za síť (video v čase 01:16), tleskalo se opravdu hodně dlouho a zaslouženě.

Dokonalá souhra

Řeč je o dvou mladých Američankách, které na sebe tak nějak zbyly při losu čtyřhry. Jedna dlouhá, s razantním a jistým servisem, druhá pohyblivá a kreativní. Vlastně ideální složení do debla. Alycia Parksová a Catherine McNallyová slavily ve čtvrtek nejen postup do singlového čtvrtfinále, společně také zničily nejvýše nasazený pár Desirae Krawczyková – Demi Schuursová poměrem 6:2, 6:1. Prostě demolice! Jejich umění bylo prozatím ukryto mimo centrkurt, v sobotu už ale budou moci prezentovat svou sílu před plnou arénou.

Ano, na víkend organizátoři hlásí vyprodáno!