V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Plíšková fanoušky neodmítá, Belinda ráno venčí psa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Plíšková fanoušky neodmítá, Belinda ráno venčí psa

V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Plíšková fanoušky neodmítá, Belinda ráno venčí psa
V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Plíšková fanoušky neodmítá, Belinda ráno venčí psaTomáš Rambousek
Dva turnajové dny má za sebou ostravský Agel Open a 10 hráček už muselo řešit, jak vyrazí domů. Tenisové klání je v tomto ohledu neúprosné. Mrzí tak třeba brzký konec Emmy Raducanuové (19), vítězka loňského US Open se v Ostravě skoro ani neohřála a po hodině a půl na kurtu balila kufry.

Jinak se ale v Ostravar aréně pomalu začínají plnit ochozy a zdá se, že návštěvy budou den ode dne větší. Hlavní nápor se ale paradoxně nečeká kvůli zápasům českých hráček. Největší zájem o vstupenky je podle zpráv ze zákulisí z Polska. Aby ne, do akce se ve středu chystá světová jednička Iga Swiateková.

Belinda ráno venčí psa

Pokud se některá z hráček do Ostravy těšila, byla to Belinda Bencicová. Když skončil její zápas s Eugenií Bouchadovou, podivila se, že v pozápasovém rozhovoru musí mluvit anglicky, nicméně protokol je striktní a na její slova čekali diváci po celém světě. Když ale skončila oficiální část, rozpovídala se Belinda libozvučnou slovenštinou.

"Cítím se tu opravdu jako doma. Můžu vzít auto a přijet sem sama, to je hodně příjemný pocit, protože jindy lítáte po světě a čekáte na letištích. Mám tady i lidi kolem sebe, kamarády, je tu prostě příjemná atmosféra," řekla švýcarská tenistka. Olympijskou vítězku navíc doprovází i čtyřnohý přítel. "Ano, mám sebou psa a jsem velmi ráda, že mi to organizátoři umožnili. Každé ráno s ním chodím na procházku. Bělský les je strašně hezké místo, vypínám tam hlavu," dodala Bencicová.

Zjevení nové Sereny?

Kromě Belindy zaujala i Američanka Alycia Parksová, která svou image, agresivním stylem tenisu i některými gesty připomněla tenisovou ikonu Serenu Williamsovou. Samozřejmě cesta do špičky světového tenisu bude pro dívku z Delray Beach ještě dlouhá, ale potenciál je u ní opravdu vidět. Zatím jde v kariéře krok po kroku a Ostrava je pro ní možná průlomovým turnajem. Na "pětistovce" se poprvé dostala mezi šestnáct nejlepších hráček.

Statistky zápasu Parksová - Plíšková

Genie pořád umí

Na nejlepší zápas dne se vyplatilo počkat. O Eugenii Bouchardové se toho napsalo v poslední době víc o jejím netenisovém životě. Však také spadla až do šesté stovky rankingu. Ale v Ostravě vzala s poděkováním i účast v kvalifikaci a v duelu prvního kola proti Belindě Bencicové hrála opravdu báječně.

Vlastně byla nejblíž tomu, aby olympijskou vítězku z Tokia vůbec poprvé porazila. Prohra to byla hořká, jinou hráčku by asi v Ostravě zdolala a tak nakonec mrzel snad jen její úprk do šaten, aniž by se podepsala fanouškům, kteří na ni čekali až do jedenácté večer.

Statistiky utkání Bencicová - Bouchardová

Smutné odchody

Pokud jde o podpisy pro tenisové nadšence, pravidelně stepujících u tunelu vedoucího k šatnám, nebyla Bouchardová jedinou hráčkou, jež se ani nezastavila či neohlédla za diváky. Ještě rychlejší marš do šatny zvolila Jelena Ostapenková, kterou ve dvou setech vypráskala Alexandra Sasnovičová.

Lotyšská tenistka sice v Ostravě nechyběla ani na jednom z ročníků, ale příliš dobré vzpomínky si domů nedváží. Naopak Karolína Plíšková vzala prohru s Alycií Parksovou s pokorou. Dětem, které viděly její nepovedené vystoupení se dlouho podepisovala, a navzdory kanáru od mladé Američanky přišla i na setkání s novináři. To nebývá na turnajích WTA standardem.

Kompletní výsledky Agel Open v Ostravě