V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Polské vlajky, dojemné loučení i zlato z parahokeje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Polské vlajky, dojemné loučení i zlato z parahokeje

V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Polské vlajky, dojemné loučení i zlato z parahokeje
V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Polské vlajky, dojemné loučení i zlato z parahokejeProfimedia
Při třetím turnajovém dni na AGEL Open v Ostravě už bylo cítit, že začíná přituhovat. Program dne byl nabitý nejen účastí českých nadějí, ale i startem Igy Šwiatekové (21), kterou čekalo premiérové vystoupení v Ostravar areně. A protože světová jednička měla start svého zápasu naplánovaný na příznivou 16. hodinu, proudily na místo činu stovky fanoušků z nedalekého Polska.

Co se výsledků týče, byl to stoprocentní český den. Tři zápasy, šest setů, všechny vyhrané. Barbora Krejčíková, Karolína Muchová i Petra Kvitová rozhodně svými výkony potěšily české fanoušky.

Bílo-červené emoce 

Polských vlajek byste ale v hale napočítali více než těch českých. Také v tiskovém středisku jste slyšeli polštinu. Iga prostě táhne, v zápase jí to ale Ajla Tomljanovičová nedala zadarmo. Polská superstar v kšiltovce nakonec do druhého kola postupila i díky skreči soupeřky a po zápase ji chválila. 

"Opravdu má teď skvělé období a hraje čím dál líp. Byl to skvělý zápas a je nešťastné, že se něco stalo - já doufám, že se rychle uzdraví," popřála Šwiatekové své soupeřce.

Statistiky zápasu Šwiateková - Tomljanovicová

Loučení Lucie Hradecké

Proběhlo to tak nějak v pozadí, ale nakonec z toho byla velkolepá záležitost. Deblistka Lucie Hradecká odehrála ve vedlejší hale svůj poslední zápas na českém území. Před koncem kariéry se chystá už jen na výlet do zámoří, na místa kde nikdy nebyla. Když přišla na setkání s novináři, slzička ukápla, pak si ještě užila ovací na solidně zaplněném centrkurtu.

Jednou z gratulantek při rozlučce dvojnásobné grandslamové vítězky a dvojnásobné olympijské medailistky byla právě světová jednička Iga Šwiateková. To se vám jen tak nepoštěstí...

Rogersová u parahokejistů

Američanka Shelby Rogersová měla obrovskou smůlu, že narazila na rozjetou Barboru Krejčíkovou. Po příletu z Tallinnu čekala na zápas pět dnů a na kurtu dokázala vzdorovat jen 78 minut. Ale z Ostravy nakonec neodjíždí s prázdnou. Pobyt si zpříjemnila návštěvou mistrovství světa v para-hokeji a dokonce předávala svým krajanům zlaté medaile.

Shelby pak neopomněla setkání s krajany na zimním stadionu v Porubě. "To byl zápas! Gratuluji týmu USA! Bylo mi ctí, být svědkem vašeho výkonu a předat vám zasloužené zlaté medaile! Stoprocentně doporučuji sledovat zápasy téhle party," napsala na Instagram fanynka Tampy Bay Lightning.

Grandslamové tituly ve čtvrtfinále

Po středečních zápasech jsou známa tři jména čtvrtfinalistek a nutno říci, že sestava je to náramná - Petra Kvitová, Jelena Rybakinová a Iga Šwiateková se dohromady pyšní šesti grandslamovými tituly. Už nyní je jisté, že v pátek proti sobě nastoupí dvě vítězky Wimbledonu. Kdo by nechtěl mít na turnaji takové obsazení.

Program turnaje AGEL Open v Ostravě