Vondroušová v Adelaide vyřadila nasazenou Alexandrovovou, Plíšková jasně prohrála

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová v Adelaide vyřadila nasazenou Alexandrovovou, Plíšková jasně prohrála

Aktualizováno
Vondroušová v Adelaide vyřadila nasazenou Alexandrovovou, Plíšková jasně prohrála
Vondroušová v Adelaide vyřadila nasazenou Alexandrovovou, Plíšková jasně prohrálaProfimedia
Markéta Vondroušová (23) má za sebou úspěšný návrat na nejvyšší okruh. Česká tenistka ve svém prvním zápase na akcích WTA po půlroční pauze porazila světovou devatenáctku a nasazenou osmičku Jekatěrinu Alexandrovovou (28) ve třech setech 4:6, 6:3, 6:2. O poznání hůř si vedla Karolína Plíšková (30), která prohrála s Jelenou Ostapenkovou (25) hladce 1:6, 3:6.

Markéta Vondroušová kvůli problémům se zápěstím a následné operaci přišla o šest měsíců uplynulé sezony. Na kurty se vrátila na konci října a po svatbě se svým dlouholetým partnerem Štěpánem Šimkem. Na prvním turnaji vypadla v úvodním kole, postupně se však rozjela a vrátila se do elitní stovky světového hodnocení.

Nový tenisový rok zahajuje na silně obsazeném podniku v Adelaide. V australské metropoli začala cenným skalpem, když porazila 4:6, 6:3, 6:2 světovou devatenáctku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Proti nasazené osmičce se ale zpočátku trápila. V úvodním dějství tahala za kratší konec a v prvních dvou gamech na servisu ve druhé sadě musela likvidovat celkem šest brejkbolů. Za stavu 2:1 se jí povedl první brejk, který sice nepotvrdila, nicméně ten další už ano a náskok si pohlídala. Zlepšenou hru si přenesla i do rozhodujícího setu a Rusce žijící v Praze v něm povolila jen dva gamy.

Přehled zápasu Alexandrovová – Vondroušová 6:4,3:6,2:6

Ve svém prvním vystoupení na nejvyšším okruhu po zmíněné zdravotní přestávce bude pokračovat proti Kaie Kanepiové. S estonskou ranařkou se dosud utkala pouze předloni na French Open a po obratu zvítězila. Ve druhém kole doplnila kvalifikantku Lindu Noskovou.

Plíšková nestačila na Ostapenkovou

Karolína Plíšková se nedokázala proti spolehlivě hrající Jeleně Ostapenkové prosadit. V prvním setu neměla ani jeden brejkbol a naopak dvakrát přišla o servis. Ve druhé sadě prohrála od stavu 2:2 všechna tři podání a duel po šestašedesáti minutách ztratila. Černou sérii v singlech prodloužila 31. tenistka žebříčku na páté utkání a neuspěla už v osmém z posledních deseti.

Přehled zápasu Ostapenková – Plíšková 6:1,6:3