AC Milán porazil Boloňu, FC Turín bez zraněného Zimy triumfoval v Cremoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AC Milán porazil Boloňu, FC Turín bez zraněného Zimy triumfoval v Cremoně

AC Milán porazil Boloňu, FC Turín bez zraněného Zimy triumfoval v Cremoně
AC Milán porazil Boloňu, FC Turín bez zraněného Zimy triumfoval v CremoněProfimedia
AC Milán doma i díky gólu a asistenci Rafaela Leaa (23) porazil Boloňu 2:0, stejně bodů má na čele Serie A po výtečném startu do sezony i FC Turín. Ten bez zraněného Davida Zimy (21) vyhrál v Cremoně 2:1 a podruhé zapsal venku tři body. Zápas mezi Spezií a Sassuolem vítěze nenašel.

Šlágr 3. kola mezi Juventusem a AS Řím skončil remízou 1:1. Hostující útočník Tammy Abraham vyrovnal 18 brankami v historických tabulkách anglických střelců Serie A Trevora Francise. Více gólů dali jen David Platt (31) a Gerald Hitchens (59).

Statistiky zápasu Juventus – AS Řím

Úřadující mistr AC Milán na domácí půdě porazil Boloňu 2:0. Skóre otevřel ve 21. minutě svou první brankou v sezoně Rafael Leao, nejlepší milánský střelec v uplynulém ročníku Serie A. Asistenci si připsala při své premiéře v základní sestavě letní posila milánského AC, belgický reprezentant Charles De Ketelaere.

Portugalský střelec Leao si posléze v 58. minutě připsal ještě asistenci u druhého gólu, když nízkým obloučkem přes obranu vybídl ke skórování Oliviera Girouda. Ten kopem ve výskoku míč lehce tečoval a usměrnil jej tak za záda brankáře Lukasze Skorupského.

Leao nastřílel od začátku roku 2022 už osm branek na domácím stadionu, stejně jako Dušan Vlahovič z Juventusu. Žádnému hráči se v italské lize doma víc branek vstřelit nepovedlo. AC Milán tak v lize zatím nenašel přemožitele a patří mu první místo o skóre před oběma kluby z Říma a turínským FC. Boloňa naopak dosud v lize nezvítězila a s jedním bodem zatím zůstává na poslední nesestupové pozici.

Statistiky zápasu AC Milán – Boloňa

Skóre utkání Cremona – FC Turín otevřel v 18. minutě hostující Nikola Vlašič, jenž se nejlépe zorientoval po skrumáži ve vápně Cremony a "karatistickým kopem" napálil míč do domácího obránce Mattea Bianchettiho, od nějž se odrazil do sítě. Na 2:0 zvýšil v 65. minutě po povedené kombinaci z bezprostřední blízkosti Nemanja Radonjič. Za domácí v 80. minutě už pouze snížil krásnou trefou do levého horního roku Leonardo Sernicola.

Cremone potřetí v řadě prohrálo a je předposlední. FC Turín, jemuž opět chyběl zraněný obránce David Zima, vyhrál první dvě venkovní utkání v sezoně poprvé od ročníku 1976/77, což mu v neúplné tabulce pomohlo k průběžnému třetímu místu.

Statistiky zápasu Cremone – FC Turín

Zápas mezi Spezií a Sassuolem skončil smírně 2:2. Za domácí se trefili v 30. minutě Simeone Bastoni a v třetí minutě nastavení prvního poločasu z penalty M´Bala Nzola. Za hosty se prosadili ve 27. minutě Davide Frattesi a v 50. minutě Andrea Pinamonti. Osm minut před koncem řádné hrací doby se do sprch předčasně poroučel po dvou žlutých kartách domácí Albin Ekdal.

Pinamonti se stal prvním hráčem narozeným po roce 1998, který v Itálii vstřelil ligovou branku za pět různých týmů (Frosinone, FC Janov, Inter Milán, Empoli a Sassuolo).

Statistiky zápasu Spezia – Sassuolo