Alcaraz si díky postupu do semifinále US Open zajistil premiérovou účast na Turnaji mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz si díky postupu do semifinále US Open zajistil premiérovou účast na Turnaji mistrů

Alcaraz se poprvé představí na Turnaji mistrů.
Alcaraz se poprvé představí na Turnaji mistrů.Profimedia
Španělský tenista Carlos Alcaraz (19) si díky postupu do semifinále US Open zajistil poprvé v kariéře účast na Turnaji mistrů. Už dříve se na závěrečnou akci sezony pro osmičku nejlepších hráčů roku kvalifikoval jeho krajan Rafael Nadal (36), jenž letos ovládl mimo jiné Australian Open a Roland Garros.

Alcaraz si start mezi elitou vybojoval v pětisetovém čtvrtfinálovém dramatu ve Flushing Meadows s Italem Jannikem Sinnerem a v devatenácti letech je po Nadalovi nejmladším hráčem, který se na Turnaj mistrů kvalifikoval. Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion to v roce 2005 dokázal rovněž v 19 letech, i když tehdy nakonec nehrál.

Statistiky zápasu Sinner - Alcaraz

V Turíně, který bude Turnaj mistrů hostit od 13. do 20. listopadu, se Alcaraz představí rok poté, co v Miláně ovládl NextGen ATP Finals. Před ním to dokázali i další dva šampioni Turnaje mistrů pro hráče do 21 let Stefanos Tsitsipas a Sinner.

Alcaraz v této sezoně získal tituly na turnajích Masters v Miami a Madridu. Celkem letos má už čtyři trofeje, a pokud další přidá i na newyorském grandslamu, stane se nejmladší světovou jedničkou v historii. Na tenisový trůn usedne i v případě, že postoupí do finále a Nor Casper Ruud ne.

Světový žebříček ATP