Anett Kontaveitová je poprvé v Praze, na Česko má ale vítězné vzpomínky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Anett Kontaveitová je poprvé v Praze, na Česko má ale vítězné vzpomínky

Anett Kontaveitová je na Livesport Prague Open hlavní zahraniční hvězdou
Anett Kontaveitová je na Livesport Prague Open hlavní zahraniční hvězdouProfimedia
Největší zahraniční hvězdou letošního ročníku Livesport Prague Open je Anett Kontaveitová (26). Rodačka z estonského Tallinnu má na Českou republiku dobré vzpomínky, loni v září triumfovala na turnaji WTA 500 v Ostravě. Právě tam nastartovala cestu, která jí nasměrovala až na aktuální druhé místo světového žebříčku.

Nicméně účast na pražském turnaji je pro sympatickou blondýnku vůbec prvním setkáním s českou metropolí. “Jsem tady úplně poprvé, takže jsem se moc těšila, že konečně Prahu poznám. Slyšela jsem, že historické centrum města je nádherné, údajně to je větší verze Tallinnu, takže se tam moc těším. Zatím jsem neměla tu možnost, ale doufám, že něco uvidím,” vyprávěla v úterý po svém prvním utkání, ve kterém přehrála Jekatěrinu Gorgodzeovou z Gruzie.

Pro Kontaveitovou to byl šestý vyhraný zápas na českém území v řadě. Loni v Ostravě to byla díky vítězstvím nad Cirsteaovou, Badosovou, Kvitovou, Benčičovou a Sakkariovou spanilá jízda. “Byl to turnaj v hale a jiné roční období, takže to bylo trochu odlišné. Každopádně vzpomínky mám opravdu nádherné, takže se těším, že tady získám nové,” usmívala se estonská tenistka. Tehdy to pro ni byl třetí vyhraný turnaj kariéry a díky nabranému sebevědomí následně dokázala ovládnout i klání v Moskvě, Kluži a letos v únoru i v Petrohradě.

Do Prahy přijela Anett Kontaveitová v dobré náladě, protože na turnaji v Hamburku prošla minulý týden až do finále: “Byl to pro mě velmi pozitivní týden, protože před Wimbledonem jsem měla zdravotní potíže kvůli covidu, takže teď jsem konečně zpátky a znovu hraju zápasy. Poslední týden byl skvělý, odehrála jsem hodně utkání, dostala jsem se zpět do turnajového rytmu. Zápas od zápasu jsem byla sebevědomější, na kurtu se opět cítím dobře.”

Estonská tenistka připomněla nepříjemný problém poslední doby. Na turnajích se dlouho žilo v bublinách, hráči i hráčky nosili roušky a byli testovaní každý druhý den. Covid ale stále straší a letošní nákaza rozpoložením Kontaveitové pořádně zamávala.

“Covid jsem měla v dubnu po turnaji ve Stuttgartu. Byla jsem neustále unavená, nemohla jsem trénovat v potřebné intenzitě. Bylo to pro mě hodně složité, protože jsem energická osoba. Většinou jsem po probuzení okamžitě připravená na nový den, ale v tu dobu jsem byla opravdu vyčerpaná, hodně jsem spala ve dne i v noci. Zkrátka jsem neměla na nic energii, trvalo to několik měsíců a bylo to opravdu těžké,” vysvětluje svou absenci na několika turnajích i brzké konce v Římě či Roland Garros.

V české metropoli je ale současná světová dvojka opět připravena bojovat o další velký úspěch: “Před každým turnajem věřím tomu, že mám šanci ho vyhrát. Půjdu zápas od zápasu, ale ať nastoupím v Praze proti komukoliv, tak to bude vždy těžké. Těším se na všechny výzvy, které tento týden nabídne.”