Auger-Aliassime má po výhře jistý postup na Turnaj mistrů, slaví také Rubljov

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Auger-Aliassime má po výhře jistý postup na Turnaj mistrů, slaví také Rubljov

Félix Auger-Aliassime může slavit postup po výhře nad Michaelem Ymerem.
Félix Auger-Aliassime může slavit postup po výhře nad Michaelem Ymerem.ČTK
Tenista Félix Auger-Aliassime (22) vydřel ve druhém kole turnaje Masters v Paříži třísetové vítězství nad Mikaelem Ymerem (24) a po 14. výhře za sebou se může těšit na start na Turnaji mistrů. Jistotu už má i Rus Andrej Rubljov (25). Jejich pronásledovatelé v letoším žebříčku Američan Taylor Fritz (25) a Polák Hubert Hurkacz (25), kteří měli jako jediní ještě šanci je v boji o poslední dvě postupová místa předstihnout, v Paříži své zápasy 2. kola nezvládli.

Ze hry venku je v pařížské hale Bercy bývalá světová jednička Daniil Medveděv. Ruský tenista, který si v neděli jako zatím poslední šestý zajistil místo na závěrečném elitním turnaji pro osmičku nejlepších hráčů sezony v Turíně, ztratil třísetovou bitvu s Alexem de Minaurem.

Frustrovaný šampion z roku 2020 a loňský finalista po porážce 4:6, 6:2, 5:7 nejprve rozmlátil raketu o zem, než se vydal k síti pogratulovat soupeři. Australan porazil hráče z elitní pětky světového žebříčku na 19. pokus poprvé v kariéře.

Dvaadvacetiletý Auger-Aliassime, jenž v uplynulých týdnech získal tituly na třech turnajích v řadě, zdolal Ymera 6:7, 6:4, 7:6. Fritz naopak třísetový duel nezvládl a domácímu Gillesi Simonovi podlehl 5:7, 7:5, 4:6. Hurkacz prohrál s Dánem Holgerem Runem 5:7, 1:6. Rubljov si postup do 3. kola zajistil už v úterý.

Výsledky a program turnaje v Paříži