Augsburg porazil v Bundeslize Leverkusen i podruhé, o hubené výhře rozhodl Berisha

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Augsburg porazil v Bundeslize Leverkusen i podruhé, o hubené výhře rozhodl Berisha

Berisha rozhodl o těsné výhře Augsburgu.
Berisha rozhodl o těsné výhře Augsburgu.AFP
Leverkusen na úvod 19. kola Bundesligy padl na hřišti Augsburgu 0:1. O jediný gól domácích se stejně jako v předešlých dvou ligových kláních postaral Mergim Berisha (24), který v klubu hostuje z Fenerbahce. Tentokrát byla jeho trefa vítězná, a bavorský celek tak ovládl i druhé vzájemné utkání této sezony – nikdy předtím přitom Bayer neporazil. Do základní sestavy hostů se po jednozápasové odmlce vrátil český reprezentant Adam Hložek (20).

Augsburg – Leverkusen 1:0

Za první závar zápasu byl zodpovědný Moussa Diaby, který na pravém křídle využil své rychlosti a servíroval balon před malé vápno nabíhajícím spoluhráčům. Ti se ovšem do šance kvůli včasnému odkopu domácího kapitána Jeffreyho Gouweleeuwa nedostali. Následně měli možná trochu překvapivě častěji míč na kopačkách hráči Augsburgu, kombinace ve středu hřiště ale defenzivu Leverkusenu příliš netrápily.

Do dobré pozice se ve 26. minutě dostal Hložek, zpracování mu však nevyšlo ideálně a následný pokus o zakončení bránu neohrozil. O chvíli později už hosté byli blízko gólu, když Diaby z mírného úhlu orazítkoval tyč.

Utkání mnoho gólových šancí nenabídlo.
Utkání mnoho gólových šancí nenabídlo.Opta by Stats Perform

Po změně stran chtěl Bayer vystupňovat své útočné snažení, brzdily jej však nepřesnosti, a tak mohli udeřit domácí. V 55. minutě si na centr z rohového kopu vyskočil trestuhodně nehlídaný Berisha a potvrdil skvělou střeleckou formu.

V 79. minutě série střídání na straně hostů málem přinesla kýžené vyrovnání. Po přesném obloučku Floriana Wirtze, jenž na place nahradil Hložka, se v obrovské příležitosti objevil Jeremie Frimpong. Dalšímu zásahu produktivního beka Leverkusenu ale zabránil jeden z obránců Bavorů.

Augsburg se tak vzepřel prognózám a uštědřil Leverkusenu druhou prohru v řadě. V příštím kole jej 11. února čeká bitva na hřišti Mohuče. Tým Xabiho Alonsa tentýž den nastoupí na trávníku Hoffenheimu.

Livesport hráč utkání: Arne Engels (Augsburg)

Aktuální tabulka Bundesligy