Autrey si po předčasném konci v Kolíně našel nové angažmá, bude hrát za Hradec Králové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Autrey si po předčasném konci v Kolíně našel nové angažmá, bude hrát za Hradec Králové
Autrey oblékne dres již šestého týmu v české NBL.
Autrey oblékne dres již šestého týmu v české NBL.
Profimedia
Americký basketbalista Lamb Autrey (33) po předčasném konci angažmá v Kolíně posílil Hradec Králové. Sokolům by měl pomoct odpíchnout se ze dna ligové tabulky.

Americký rozehrávač či křídelní hráč oblékne dres už šestého týmu NBL. "Moc se těším, až se dostanu s týmem na hřiště a přinesu do něj vůdčí roli, energii a více vítězství. Věřím, že momentální přestávka v lize přišla v ideální čas, abych mohl vytvořit s týmem potřebnou 'chemii'," uvedl v tiskové zprávě.

V české nejvyšší soutěži působí Autrey s dvěma krátkými přestávkami od roku 2014 a patřil k oporám postupně v Jindřichově Hradci, Pardubicích, Děčíně a v Ústí nad Labem. Tam byl v uplynulých dvou ročnících nejlepším týmovým střelcem a nahrávačem a dovedl Slunetu do semifinále.

Po minulé sezoně zamířil do Apoelu Nikósie, ale ještě před startem kyperské ligy odešel a upsal se Kolínu. V klubu však nebyl spokojen s herním vytížením a minulý měsíc požádal klub o ukončení smlouvy.

Za Kolín odehrál Autrey čtyři utkání s průměry téměř 24 minut, 4,8 bodu, 4,8 doskoku a 3 asistence na zápas. V minulých letech byl v NBL zvyklý strávit na palubovce přes třicet minut. V soutěži má po 281 odehraných zápasech dlouhodobé průměry 15 bodů, 6,8 doskoku a 4,3 asistence.

"Jsem rád, že jsme mohli do klubu přivést ikonu české ligy, jednoho z nejlepších hráčů minulých sezon. Bylo nutné reagovat na náš momentální stav, kdy máme mnoho zraněných hráčů, a také jsme potřebovali vnést do týmu novou energii," uvedl k příchodu Autreyho sportovní manažer Sokolů Peter Sedmák. "Lamb vidí, že náš největší problém je na pozici, kterou on hraje. Vím, že nám pomůže," dodal.

Aktuální forma basketbalistů Hradce Králové.
Flashscore

Hradec Králové, který má bilanci 1-7, sehraje po reprezentační pauze první zápas 19. listopadu na hřišti nováčka Slavie Praha.