Senzace v NBL: Nováček Slavia zdolala Nymburk. Obrovská ostuda, zní z tábora mistra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Senzace v NBL: Nováček Slavia zdolala Nymburk. Obrovská ostuda, zní z tábora mistra
Senzace v NBL: Nováček Slavia zdolala Nymburk. Obrovská ostuda, zní z tábora mistra
Senzace v NBL: Nováček Slavia zdolala Nymburk. Obrovská ostuda, zní z tábora mistra
SK Slavia Praha
Nymburští basketbalisté senzačně prohráli na palubovce ligového nováčka Slavie Praha 71:80 a po pátém odehraném utkání mají na kontě už dvě porážky. Dvakrát v základní části NBL prohráli naposledy v ročníku 2011/12.

Pražané vedení někdejším kapitánem Nymburka a české reprezentace Pavlem Pumprlou vedli nad dlouhodobým suverénem domácí basketbalové scény téměř po celý zápas. V poslední čtvrtině se náskok červenobílých, které trénuje bývalý nymburský hráč Pavel Beneš, vyšplhal až na 17 bodů.

V závěru sice osmnáctinásobný mistr dokázal manko stáhnout, ale překvapivou porážku neodvrátil. Nejlepším střelcem zápasu byl Američan Adam Joseph Dworsky s 21 body. Zdatně mu sekundoval devatenáctiletý Martin Kheil s 18 body, včetně čtyř trojek. Za Nymburk dal 16 bodů Eric Lockett.

Slavia napodobila úspěch Děčína, který porazil Nymburk před dvěma týdny, a připsala si třetí výhru v šestém utkání.

"Se vším respektem ke Slavii nevím, jak víc se můžeme cítit trapně. Je to obrovská ostuda a neomluvitelné, co jsme předváděli na hřišti," uvedl nymburský hráč Martin Kříž. "Prostě jsme nepředvedli výkon na úrovni, na jaké bychom měli být. Třeba v obraně jeden na jednoho dnes každý z nás udělal chybu, kterou bychom dělat rozhodně neměli ani v dorostu. Budu se teď asi stydět vyjít na ulici."

Slavia podle něj předvedla excelentní výkon "Ale je to nováček ligy, my jsme osmnáctinásobní šampioni a podle toho by to mělo vypadat. Dnes to tak rozhodně nevypadalo. Budeme mít co dělat, abychom to odčinili a mohli se sami sobě podívat do očí. Teď je třeba se omluvit našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit, a všem, kteří se na to dívali. Doufám, že něco takového se nebude už nikdy opakovat," prohlásil český reprezentant.

Fanouškům se omlouval i trenér Roberts Štelmahers. "Je to opravdu ostuda. Se vším respektem k soupeři, který dnes hrál opravdu dobře, bojoval a zasloužil si vyhrát, ale náš výkon si zaslouží veškerou kritiku. Já za to beru plnou odpovědnost, asi jsem udělal něco špatně. Rozhodně máme na to, abychom hráli lépe," prohlásil lotyšský kouč, který převzal tým před sezonou.

Právě Děčín dál vede tabulku poté, co zvítězil v Hradci Králové 96:76. V domácím týmu, kterému chyběli zranění Škranc a Vlahovič, se prosadil 25 body a 12 doskoky Šturanovič. První porážku Sokolů ale neodvrátil.

Druhá je Opava, která zdolala USK Praha 79:71 a připsala si čtvrtou výhru za sebou. Hostům nebylo nic platných 23 bodů Pipese ani Böhmův double double za 11 bodů a 16 doskoků.

Po úvodních čtyřech porážkách uspělo podruhé po sobě Ústí nad Labem, které zvítězilo v Ostravě 86:80. Svejcar dal 25 bodů a Callahan 20. Za domácí nastříleli po 22 bodech Morgan a Radukič, jenž měl navíc 13 doskoků.

Tabulka NBL ke 23. říjnu
Flashscore

Kouč Adam Konvalinka se vrátil s Kolínem do Pardubic, kde dříve působil, a odvezl si porážku 71:84. Nejlepším střelcem vítězného celku byl s 19 body Vyoral, který hned prvním košem v zápase překonal hranici 5000 bodů v lize.

Triple double předvedl Viktor Půlpán při vítězství Brna na hřišti Olomoucka 97:68. Reprezentační rozehrávač si připsal shodně po 10 bodech, doskocích i asistencích. "Rozhodla naše silnější střídačka. Už do poločasu se nám podařilo získat slušný náskok. V dobrém výkonu jsme pokračovali i po přestávce. Máme se od čeho odpíchnout, ukazuje se, že jdeme dobrým směrem," řekl Půlpán. Za Brno, které je třetí v tabulce, ještě nenastoupila nová posila C.J. Aiken, někdejší opora Svitav.