Oakland přijde o svůj poslední klub z velké ligy, baseballisté Athletics se stěhují do Vegas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Oakland přijde o svůj poslední klub z velké ligy, baseballisté Athletics se stěhují do Vegas
Baseballisté Athletics se stěhují.
Baseballisté Athletics se stěhují.Profimedia
Po basketbalistech Warriors a amerických fotbalistech Raiders přijde kalifornské město Oakland i o svůj poslední klub z jedné ze čtyř velkých zámořských lig, baseballisty Athletics. Jak uvedla americká média, schválili dnes majitelé klubů MLB přestěhování A's do Las Vegas.

Vlastník klubu John Fisher oznámil zájem přesunout tým poté, co se s radními Oaklandu nedohodl na stavbě nového stadionu. V městě hazardu v Nevadě by měla vyrůst nová aréna za 1,5 miliardy dolarů (34 miliard korun), jež bude připravena nejdříve v roce 2028. Vzhledem k tomu, že smlouva v Oaklandu klubu vyprší v roce 2024, budou si muset Athletics na tři sezony najít dočasné působiště.

Baseballisté Athletics hráli v Oaklandu od roku 1968 po přestěhování z Kansas City a čtyřikrát za tu dobu vyhráli Světovou sérii. Od svého vzniku v roce 1901 do roku 1954 sídlil tým ve Filadelfii.

Do Las Vegas se už z Oaklandu přesunul v roce 2000 tým ligy amerického fotbalu NFL Raiders, rok předtím se mužstvo basketbalové NBA Golden State Warriors vrátilo z Oaklandu do nedalekého San Francisca. Oakland měl i klub NHL, v 60. a 70. letech minulého století ve městě působili nepříliš úspěšní California Golden Seals.