Barcelona proklouzla do semifinále ACB. Satoranský jako nejlepší střelec přispěl 14 body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona proklouzla do semifinále ACB. Satoranský jako nejlepší střelec přispěl 14 body

Satoranský zažil povedený večer.
Satoranský zažil povedený večer.@FCBbasket
Tomáš Satoranský (31) byl se 14 body nejlepším střelcem druhého čtvrtfinále španělské ligy ACB, v němž Barcelona zvítězila na hřišti Valencie 87:64. Soupeře porazila i podruhé a postoupila do semifinále, v němž se utká s Málagou.

Valencia – Barcelona 64:87

Satoranský proměnil v pátečním zápase všechny čtyři trojky. Hráči Barcelony dali celkem 18 tříbodových košů z 31 pokusů a vytvořili rekord ligového play off. Čtyři trojky si připsal i Álex Abrines, který vystřelil zpoza oblouku šestkrát.

Satoranský přispěl k úspěchu vítěze základní části soutěže také sedmi asistencemi a dvěma doskoky. Jen o bod méně si v utkání připsal španělský křídelník Nikola Mirotic. Další český reprezentant v dresu katalánského týmu Jan Veselý strávil na palubovce bezmála 20 minut a dal čtyři body.

Liga je pro Barcelonu poslední šancí získat v této sezoně, před kterou do týmu oba čeští basketbalisté přišli, vítěznou trofej. V Evropské lize skončili svěřenci kouče Šarunase Jasikevičiuse čtvrtí. V domácím poháru vypadli ve čtvrtfinále se svým nadcházejícím soupeřem Málagou, která nakonec soutěž ovládla.

V příštím ročníku to bude mít Barcelona zřejmě složitější, protože podle médií čeká tým výrazné snížení rozpočtu a někteří hráči odejdou. Spekuluje se také o budoucnosti trenéra Jasikevičiuse.

Druhou semifinálovou dvojici v play off španělské ligy tvoří vítěz Evropské ligy Real Madrid a Badalona.