Satoranský se zapsal do historie Barcelony, stal se pátým nejlepším nahrávačem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Satoranský se zapsal do historie Barcelony, stal se pátým nejlepším nahrávačem
Tomáš Satoranský se zapsal v Barceloně do historie.
Tomáš Satoranský se zapsal v Barceloně do historie.acb Photo / A. Baúlde
Tomáš Satoranský (32) se zapsal do historie basketbalové Barcelony, stal se jejím pátým nejlepším nahrávačem ve španělské nejvyšší soutěži. Český reprezentant zasáhl po příchodu ze zámoří v červenci 2022 do 148 zápasů v základní části Ligy ACB a vyprodukoval v nich 597 asistencí.

Na hodnotu, která mu zajistila místo v TOP pětce klubových historických tabulek, se Satoranský dostal díky šesti asistencím z nedělního utkání na palubovce Obradoira, odkud si Barcelona odvezla vítězství 84:89.

Pražský rodák předstihl na páté příčce Josého Antonia Montera a je pravděpodobné, že když ne v příštím, tak v následujícím kole dosáhne na 607 asistencí Víctora Sady, v současnosti asistenta trenéra Barcy Rogera Grimaua.

Satoranského ligové statistiky.
Satoranského ligové statistiky.Livesport

K tomu, aby se zařadil mezi tři nejlepší nahrávače v historii katalánského klubu, má však ještě hodně daleko. Marcelinho Huertas, hrající dosud za Tenerife, zaznamenal za dobu působení v kádru Blaugranas 685 asistencí.

Nacho Solozábal se v 80. letech zastavil na čísle 774 a Juan Carlos Navarro bude ještě mnoho let nedostižný. Současný sportovní manažer Barcelony za ní během hráčské kariéry zaznamenal 1 637 asistencí.

Tabulka Ligy ACB