Barcelona ukončila dlouhou neporazitelnost Maccabi Tel Aviv, Satoranský s Veselým pomohli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona ukončila dlouhou neporazitelnost Maccabi Tel Aviv, Satoranský s Veselým pomohli
K vítězství pomohl také Satoranský.
K vítězství pomohl také Satoranský.Profimedia
I díky 17 bodům Jana Veselého (33) a 11 doskokům Tomáše Satoranského (32) basketbalisté Barcelony ukončili téměř dvouměsíční neporazitelnost Maccabi Tel Aviv. V předposledním kole základní části Evropské ligy katalánský tým zvítězil nad izraelským soupeřem 92:89. V tabulce je třetí za Realem Madrid a Monakem, dlouhodobou fázi soutěže zakončí příští týden v Lyonu.

Barcelona – Maccabi Tel Aviv 92:89

Maccabi, kterému patří sedmé místo a čeká ho předkolo play off, neuspělo v Eurolize po šesti výhrách. Kromě toho mělo na kontě dalších 11 vítězství v domácích soutěžích.

V Barceloně si hosté ve druhé čtvrtině vypracovali desetibodové vedení a ve třetí části stejným poměrem prohrávali. Necelou půlminutu před koncem čtvrté desetiminutovky Maccabi vyrovnalo na 89:89, ale pět sekund před závěrečnou sirénou rozhodl trojkou Laprovíttola. Veselý byl se 17 body nejlepším střelcem vítězů spolu s Abrinesem, za hosty dal 22 bodů Baldwin.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Nando de Colo neodvrátil 19 body porážku Lyonu-Villeurbanne ve Valencii 69:98, ale posunul se na druhé místo historické tabulky střelců. Překonal bilanci někdejší řecké hvězdy Vassilise Spanulise, jehož 4456 bodů bylo donedávna rekordem Evropské ligy, než ho na začátku března překonal Američan Mike James z Monaka.

Další výsledky