James je nejlepším střelcem basketbalové Euroligy, Veselý se blýskl 21 body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
James je nejlepším střelcem basketbalové Euroligy, Veselý se blýskl 21 body
Mike James má na kontě 4464 bodů.
Mike James má na kontě 4464 bodů.Profimedia
Americký basketbalista Mike James (33) se stal nejlepším střelcem v historii Evropské ligy. Rozehrávač Monaka dnes přispěl 20 body k vítězství nad Crvenou zvezdou Bělehrad 98:80 a překonal dosavadního rekordmana Řeka Vassilise Spanulise. Český pivot Jan Veselý (33) zazářil 21 body v dresu Barcelony, která vyhrála španělský souboj na palubovce Valencie 88:78.

James má na kontě 4464 bodů, které nasbíral ve 271 zápasech. Dosavadní Spanulisův rekord měl hodnotu 4455 bodů. Současný trenér řecké reprezentace, který slavil v Evropské lize třikrát titul v barvách Panathinaikosu Atény a Olympiakosu Pireus, na něj potřeboval 358 utkání.

James, jenž má na kontě 58 zápasů v NBA včetně play off za Phoenix, New Orleans a Brooklyn, hraje v Monaku od roku 2021. V minulosti nastupoval v Evropské lize také za Baskonii, Panathinaikos, Olimpii Milán a CSKA Moskva.

Veselý byl s 21 body nejlepším střelcem zápasu ve Valencii, v němž ukázal skvělou efektivitu. Český basketbalista proměnil všech deset střel z pole i jediný trestný hod, který měl k dispozici. Tomáš Satoranský přispěl k výhře šesti body a osmi doskoky. Barcelona je v tabulce druhá za Realem Madrid.

Další výsledky