New York se na výhru nad Detroitem nadřel, rozhodnout musela až poslední akce zápasu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

New York se na výhru nad Detroitem nadřel, rozhodnout musela až poslední akce zápasu

Hart rozhodl o výhře New Yorku.
Hart rozhodl o výhře New Yorku.Profimedia
Basketbalisté New Yorku zvítězili v NBA nad posledním Detroitem 113:111 až díky závěrečné akci, při níž nejprve oba týmy ztratily míč a následně Josh Hart (28) rozhodl košem s faulem. Knicks tak potvrdili čtvrté místo ve Východní konferenci, Detroit si i přes sympatické poslední výkony připsal šestou porážku v řadě a zůstal nejhorším týmem soutěže.

New York – Detroit 113:111

New York v poslední čtvrtině vedl o osm bodů, ale Detroit dokázal zápas otočit. Quentin Grimes poslal Pistons 37 sekund před koncem do vedení 111:110, New York vzápětí neproměnil střelu a Detroit mohl rozhodnout. Jenže Simone Fontecchio ztratil míč, ztrátu ale udělali i Knicks, jenže hostující Ausar Thompson míč i kvůli neodpískanému faulu neudržel a sebral mu ho Jalen Brunson. Pod košem našel Harta a ten zápas rozhodl pro New York.

"Vyhráli jsme. Tohle je NBA. Je jedno, jak vyhrajete. Jak ošklivě to bylo. Hlavní je vyhrát," řekl Hart. Sudí však dodatečně po zápase připustili, že přehlédli faul na Thompsona a měli pískat.

"Tohle bylo jasně nejhorší rozhodnutí sudích v sezoně," láteřil trenér Detroitu Monty Williams. Hart k výhře přispěl 23 body, Brunson nasbíral 35 bodů a 12 asistencí. Detroit táhl s 32 body Cade Cunningham.

Indiana – Toronto 122:130

Toronto vyhrálo 130:122 v hale Indiany i díky triple doublu Scottieho Barnese, jenž nasbíral 21 bodů, 12 doskoků a 12 asistencí. Pacers nepomohlo ani 34 bodů Bennedicta Mathurina ani 27 bodů bývalého hráče Toronta Pascala Siakama.

Sacramento – Miami 110:121

Triple double opět předvedl i Domantas Sabonis se 14 body, 14 doskoky a 10 asistencemi, ale jeho Sacramento prohrálo 110:121 s Miami. Basketbalisté Heat zvítězili, přestože jim chybělo několik hráčů v čele s Jimmym Butlerem, který nemohl nastoupit kvůli trestu za strkanici z minulého zápasu s New Orleans stejně jako Nikola Jovič a Thomas Bryant.

Kvůli zranění chyběli Tyler Herro a Terry Rozier. Heat táhli Bam Adebayo s 28 body a 10 doskoky a nováček Jaime Jaquez s 26 body.

Tabulka NBA