Warriors se budou muset obejít bez úspěšného manažera Myerse, v klubu z vlastní vůle skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Warriors se budou muset obejít bez úspěšného manažera Myerse, v klubu z vlastní vůle skončil

Myers dotáhl Warriors ke čtyřem titulům NBA.
Myers dotáhl Warriors ke čtyřem titulům NBA.Profimedia
V basketbalovém klubu Golden State Warriors skončil z vlastní vůle generální manažer Bob Myers (48), který je považován za strůjce úspěšné éry v tomto tisíciletí. Za jedenáct sezon jeho působení získal klub čtyři tituly v NBA a byl celkem šestkrát ve finále. Myersovi na konci června vyprší smlouva. Rozhodnutí skončit a opustit i funkci prezidenta basketbalových operací vysvětlil tím, že svoji práci už nemůže vykonávat se stoprocentním nasazením.

"Nadešel čas," řekl Myers ještě před oficiálním oznámením na tiskové konferenci stanici ESPN. "Nepřipadá mi správné něco dělat, pokud tomu nemohu dát všechno, tak jak to bylo potřeba posledních 12 let," konstatoval pak před novináři.

Pro klub ze San Francisca pracoval od roku 2011 nejprve jako asistent generálního manažera a o rok později povýšil. Podílel se na sestavení a udržení týmu s pilíři Stephenem Currym, Draymondem Greenem a Klayem Thompsonem. Warriors za jeho éry vyhráli NBA v letech 2015, 2017, 2018 a 2022, ve finále byli i v letech 2016 a 2019. V této sezoně tým vypadl ve druhém kole play off po porážce s Los Angeles Lakers.