Basketbalisté Řecka na ME vyhráli i popáté, Antetokounmpo se však zranil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalisté Řecka na ME vyhráli i popáté, Antetokounmpo se však zranil

Aktualizováno
Janis Antetokounmpo by měl proti Česku nastoupit.
Janis Antetokounmpo by měl proti Česku nastoupit.Profimedia
Basketbalisté Řecka zakončili základní skupinu mistrovství Evropy v Miláně jasnou výhrou 90:69 nad Estonskem. Před nedělním osmifinále s českým týmem v Berlíně však řeší zranění hvězdy NBA Janise Antetokounmpa (27).

Nejužitečnější hráče NBA z let 2019 a 2020 si po faulu Kerra Kriisy poranil kotník. Přesto stihl nastřílet 25 bodů a i s devatenácti odehranými minutami byl nejlepším střelcem zápasu.

Podle trenéra Dimitrise Itudise je však loňský šampion NBA s Milwaukee v pořádku. "Odešel rehabilitovat a ledovat do šatny a bylo jasné, že nedohraje. Je však v pohodě," řekl řecký kouč.

Řecký svaz poté v prohlášení uvedl, že Adetokunbo si lehce vyvrknul pravý kotník. "Je pod neustálým dozorem lékařů," dodala asociace.

Řecko, které po uzdravení Kostase Adetokunba mělo poprvé na turnaji k dispozici kompletní sestavu, vyhrálo i pátý zápas na šampionátu. Do vyřazovacích bojů vstoupí v neděli v Berlíně proti českému výběru.

"První část máme za sebou a začíná nový turnaj. V Německu musíme být naprosto soustředění," prohlásil kapitán Kostas Papanikolau, který k výhře nad Estonskem přispěl osmi body.

Výsledky EuroBasketu