Basketbalisté Milwaukee vyrovnali klubový rekord, Dončič se zapsal do historie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Basketbalisté Milwaukee vyrovnali klubový rekord, Dončič se zapsal do historie
Basketbalisté Milwaukee vyrovnali klubový rekord ze sezony 2018/19 a 1971/72.
Basketbalisté Milwaukee vyrovnali klubový rekord ze sezony 2018/19 a 1971/72.Reuters
Basketbalisté Atlanty Hawks zvítězili v NBA na hřišti New Yorku Knicks 112:99. Zazářil rozehrávač Dejounte Murray (26), který si 36 body vylepšil osobní rekord v soutěži. I díky němu Atlanta otočila duel, ve kterém prohrávala už o 23 bodů. Posledních 67 vteřin si zahrál i český reprezentant Vít Krejčí (22), tentokrát se ale do statistik nezapsal. I sedmý zápas sezony vyhráli hráči Milwaukee Bucks a vyrovnali klubový rekord v počtu výher na startu sezony z ročníků 2018/19 a 1971/72.

Murray skvěle zastoupil Younga

Atlanta se musela část zápasu obejít bez hlavní hvězdy Trae Younga, který dostal úder do oka a potřeboval ošetření. Na palubovku se vrátil s ochrannými brýlemi. "Cítím se dobře, ale na to oko jsem neviděl pořádně, proto jsem raději nestřílel, ale chtěl jsem na hřišti být a podpořit spoluhráče," řekl Young.

Jeho roli převzal Murray, který i v této sezoně potvrzuje skvělé výkony z minulého působení v San Antoniu. Trefil pět trojek a k 36 bodům přidal i devět asistencí a pět získaných míčů. "Jsem sebevědomý hráč a to říkám se vší pokorou. Vím, jak tvrdě pracuji, a to mi na hřišti dodává sebevědomí," uvedl Murray.

Klíčová byla třetí čtvrtina, kterou Atlanta vyhrála 32:10, přičemž New York měl stejně bodů jako ztrát. Hawks nastříleli alespoň sto bodů ve 29 posledních zápasech, což je pátá nejdelší série v historii klubu.

Přehled zápasu NY Knicks - Atlanta Hawks (99:112)

Klubový rekord pro Milwaukee

Milwaukee zatím nenašlo přemožitele a ve středu na Bucks nestačil ani Detroit, který prohrál 91:116. Nejlepším střelcem Milwaukee byl tradičně Giannis Antetokounmpo s 32 body a 12 doskoky. "Jsem rád, že vítězíme, ale to je teď až na druhém místě. Hlavní je, že si vytváříme správné návyky. Dokážeme být hodně dobří. I když se nám nedaří střelba, tak nás to nepoloží a stále dobře hýbeme míčem a věříme jeden druhému. Opravdu jsme na tom teď velmi dobře," prohlásil Antetokounmpo. Hráči Milwaukee Bucks díky výhře nad Detroitem vyrovnali klubový rekord v počtu výher na startu sezony z ročníků 2018/19 a 1971/72.

Přehled zápasu Milwaukee - Detroit (116:91)

Napínavý duel pro Cleveland

Za Milwaukee je v tabulce Východní konference s jedinou porážkou Cleveland, který zvítězil nad Bostonem 114:113 po prodloužení. Dramatickou bitvu poslal do prodloužení parádní smečí šest vteřin před koncem Jayson Tatum. Ani jeho 26 bodů ale Celtics nakonec nestačilo.

Cavaliers se totiž mohli opřít o Dariuse Garlanda, který při návratu do hry po pětizápasové pauze kvůli zranění zaznamenal 29 bodů a 12 asistencí. Jeho trojka a následné nahození na smeč pro Donovana Mitchella také byly klíčové pro vývoj prodloužení. V něm v poslední minutě ani jeden tým neskóroval a Cleveland uhájil těsnou výhru.

Přehled zápasu Cleveland - Boston (114:113pp)

Dončič posedmé za sebou nastřílel 30 bodů

Luka Dončič se 33 body podílel na výhře Dallasu nad Utahem 103:100 a už posedmé za sebou nastřílel minimálně třicet bodů. V úvodu sezony se mu to povedlo jako třetímu hráči historie a prvnímu od Wilta Chamberlaina ze sezony 1962/63. "Proč dávám tolik bodů? Protože se snažím vyhrát zápasy. A dnes jsem hrál dobře, protože jsem se do ničeho nenutil, rozdával jsem míče a body stejně přišly," řekl Dončič. "A dokázat něco, co se povedlo Wiltu Chamberlainovi, takové legendě, to je příjemné. Ale já jsem hlavně rád, že si plním sen a hraji NBA," dodal.

Přehled zápasu Dallas - Utah (103:100)

Lakers si připsali druhou výhru

Los Angeles Lakers vyhráli podruhé za sebou, když je při výhře 120:117 po prodloužení nad New Orleans podrželi netradiční hráči. Matt Ryan trefil v poslední vteřině těžkou trojku, kterou poslal zápas do prodloužení, a Lonnie Walker 28 body zastínil ostatní hvězdy týmu včetně LeBrona Jamese. Ten tentokrát dal 20 bodů stejně jako Anthony Davis. Pelikánům nestačilo 27 bodů Ziona Williamsona.

Přehled zápasu LA Lakers - New Orleans (120:117pp)

Kompletní výsledky NBA