Bayern přehrál Stuttgart a je znovu první, Schalke poslalo Bochum na poslední místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern přehrál Stuttgart a je znovu první, Schalke poslalo Bochum na poslední místo

Aktualizováno
Bayern oslavil těsnou výhru.
Bayern oslavil těsnou výhru.AFP
Fotbalisté Bayernu se po výhře 2:1 na hřišti Stuttgartu vrátili na první místo tabulky. Sobotní zápasy 23. kola Bundesligy mnoho branek nenabídly, hned dvě utkání skončila bezbrankovou remízou. Důležitou výhru si však připsali fotbalisté Schalke, kteří potvrdili zlepšenou formu a v záchranářském souboji dokázali vyhrát 2:0 na půdě Bochumi. V dresu vítězného týmu nechyběl ani český reprezentant Alex Král. Žádný bod tentokrát nezískal Werder s Jiřím Pavlenkou, který prohrál na půdě Augsburgu 1:2.

Augsburg – Brémy 2:1

Augsburg porazil na vlastním hřišti Brémy 2:1. Po první půli, která skončila nerozhodným výsledkem, rozhodl o výhře hráčů v červených dresech ve 46. minutě Arne Maier. Bavorský celek si tak poprvé od roku 2014 připsal čtvrtou domácí ligovou výhru v řadě. Zatímco Jiří Pavlenka navzdory několika povedeným zákrokům nepomohl hostům k bodovému zisku, Tomáš Koubek na druhé straně sice slavil vítězství, avšak zůstal pouze na lavičce náhradníků.

Werder prohrál, ačkoliv si vypracoval více šancí.
Werder prohrál, ačkoliv si vypracoval více šancí.Opta by Stats Perform

Mönchengladbach – Freiburg 0:0

Mönchengladbach remizoval doma s Freiburgem 0:0. Přestože utkání začalo ve vysokém tempu, ani jednomu z celků se za celých 90 minut nepodařilo skórovat. Výbornými výkony se o to na obou stranách hřiště postarali bezchybní brankáři. S výsledkem mohli být o něco spokojenější domácí, kteří proti soupeři bojujícímu o příčky zaručující účast v Lize mistrů alespoň částečně napravili špatný výkon z předchozího kola. 

Bochum – Schalke 0:2

Schalke porazilo 2:0 Bochum, která jej nahradila na posledním místě tabulky. Souboj aktuálně dvou nejhorších mužstev německé nejvyšší soutěže rozhodl těsně před pauzou vlastním gólem domácí brankář Manuel Riemann, který si tak po zásluze odnesl titul smolaře utkání. Hostům, v jejichž základní sestavě nastoupil i Alex Král, se naopak poprvé od listopadu 2019 podařilo vyhrát venkovní prvoligový zápas.

Statistiky zápasu Bochum – Schalke.
Statistiky zápasu Bochum – Schalke.Opta by Stats Perform

Mohuč – Hoffenheim 1:0

Fotbalisté Mohuče porazili na domácí půdě Hoffenheim 1:0. Die Nullfünfer však nepředvedli žádný dominantní výkon. O jediný gól zápasu se postaral ve 33. minutě záložník Leandro Barreiro, který si našel vyražený míč od hostujícího brankáře a vypálil nekompromisně k tyči, čímž zajistil Carnival Clubu posun v tabulce těsně za příčky zajišťující pohárovou Evropu. K bodům Hoffe nepomohl ani český obránce Pavel Kadeřábek, jenž odehrál celé utkání.

Union – Kolín n.R. 0:0

Union Berlín remizoval s Kolínem nad Rýnem 0:0. Die Eisernen tedy nedokázali ani ve třetím ligovém zápase v řadě ukořistit tři body a šance na zisk vysněného titulu jim pomalu mizí. Naopak hostující Kozlové přerušili šňůru dvou porážek a získali alespoň bod. 

Ani jeden z týmů si mnoho šancí nevypracoval.
Ani jeden z týmů si mnoho šancí nevypracoval.Opta by Stats Perform

Stuttgart – Bayern 1:2

Atraktivní duel otevřel v dresu klubu z Bavorska ve 39. minutě zprvu nenápadnou střelou Matthijs de Ligt. Po změně stran navýšil vedení svého týmu třetí trefou v řadě Eric Maxim Choupo-Moting, a hosté tak navzdory inkasované brance v závěru brali tři body. Domácí naopak potvrdili špatnou výkonnost z poslední doby a od sestupového pásma je zachraňuje pouhý rozdíl ve skóre, který mají ze čtyř 19bodových celků nejpřívětivější.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport