Bayern rozesmutnil Messiho a je ve čtvrtfinále Ligy mistrů, postupuje také AC Milán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern rozesmutnil Messiho a je ve čtvrtfinále Ligy mistrů, postupuje také AC Milán

Aktualizováno
Eric Maxim Choupo-Moting střílí první gól utkání.
Eric Maxim Choupo-Moting střílí první gól utkání.AFP
Bayern Mnichov porazil také v odvetném osmifinále Ligy mistrů tým PSG, tentokrát 2:0 a může slavit postup. Branky dali Eric Maxim Choupo-Moting (33) a Serge Gnabry (27). Tottenham ani ve druhém utkání nedal gól a po remíze 0:0 jde dál AC Milán. Italský klub je poprvé po jedenácti letech ve čtvrtfinále.

Bayern Mnichov – PSG 2:0

V úvodu se ani jeden z celků nepouštěl do zbrklých útoků a spíše se oba snažily postupovat vpřed za pomocí kombinace. V 16. minutě vyzkoušel pozornost brankáře Leon Goretzka, který vystřelil zpoza vápna. Gianluigi Donnarumma však neměl problém zasáhnout. Z Pařížanů jako první zahrozil Messi, když obdržel dobrou přihrávku v šestnáctce a pohotově vypálil.

Do rány Argentince se ovšem vložil De Ligt a zblokoval ji. Ve 38. minutě málem už francouzští fanoušci jásali, neboť Yann Sommer vytvořil velkou chybu, když dlouho odkládal odkop míče. Soupeř mu jej tak snadno vzal a Vitinha měl před sebou volno. Radost nicméně utlumil De Ligt, který Portugalcovu střelu vykopl z brankové čáry.

Na začátku druhé půle se smolařem stal Choupo-Moting, kterého nejprve trefila nebezpečná rána jeho spoluhráče, jenž mohla ohrozit bránu Pařížanů. Následně si kamerunský útočník naskočil na centrovaný balon a tečoval jej tak, aby zapadl do brány. Gól ovšem neplatil kvůli ofsajdu. Nicméně v 61. minutě se tento zkušený střelec mohl radovat. Marco Verratti stejně jako Sommer v první půli udělal ve vlastním vápně chybu a k míči se dostal Goretzka.

Bavorský záložník zachoval klid a přihrál svému kolegovi, který bez obtíží zakončoval do prázdné brány. Vzápětí mohl vyrovnat Sergio Ramos, ale proti jeho hlavičce k tyči vytasil gólman skvělý zákrok. Poslední hřebík do rakve PSG zatloukl Serge Gnabry, jenž zakončoval rychlý protiútok v závěru utkání nechytatelně na vzdálenější tyč.

Livesport hráč utkání: Matthijs de Ligt (Bayern)

Tottenham – AC Milán 0:0

Opatrný úvod osmifinálové odvety na severu Londýna příliš vzruchu před jednou či druhou brankou nepřinesl. Až v 19. minutě ohrozil Frasera Forstera přízemní střelou z rohu vápna Junior Messias po chytře rozehrané standardní situaci, naneštěstí pro Rossoneri ale minul.

Kohouti v první půli hrozili minimálně. Nejblíže ke změně skóre měl sražený centr Harryho Kanea, který však dokázal brankář Mike Maignan před brankovou čárou reflexivně vykopnout.

Chvíli po změně stran musel poprvé zasahovat i Forster, jenž po závaru v šestnáctce Spurs zlikvidoval pokus hrdiny úvodního střetnutí Brahima Díaze. Tottenham věděl, že musí vstřelit alespoň jeden gól a postupem času začínal na milánskou defenzivu čím dál více tlačit.

V 64. minutě po průniku do vápna prudce vystřelil Pierre-Emile Höjbjerg, pouze však vyprášil Maignanovy rukavice. V 77. minutě byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen Romero a domácí šli do početní nevýhody. Úřadujícího italského mistra v nastavení parádním zákrokem podržel Maignan po Kaneově hlavičce a hned poté mohl přidat definitivu Divock Origi, trefil ovšem pouze tyč.

Livesport hráč utkání: Malick Thiaw (AC Milán)