Bayern ve šlágru LM porazil Barcelonu 2:0, Liverpool rozhodl proti Ajaxu v závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern ve šlágru LM porazil Barcelonu 2:0, Liverpool rozhodl proti Ajaxu v závěru
Aktualizováno
Smutný Robert Lewandowski přihlížel výhře svého bývalého týmu.
Smutný Robert Lewandowski přihlížel výhře svého bývalého týmu.AFP
Reprezentační útočníci Patrik Schick (26) s Adamem Hložkem (20) v Lize mistrů pomohli Leverkusenu k vítězství 2:0 nad Atlétikem Madrid. Bayer si ve druhém kole skupinové fáze připsal první body. Bayern Mnichov porazil 2:0 Barcelonu a zůstává stoprocentní. Katalánci mají ve skupině C tři body stejně jako Inter Milán po výhře 2:0 v Plzni. Liverpool v závěru vybojoval výhru 2:1 nad Ajaxem.

Schick s Hložkem nastoupili společně v základní sestavě podruhé za sebou a krátce po přestávce mohli oba otevřít skóre. Nejprve Schick trefil břevno a Hložek z následné dorážky poslal míč hlavičkou do tyče.

Leverkusen se přesto nakonec na čtvrtý pokus dočkal premiérové domácí výhry v sezoně. V 84. minutě rozhodl Andrich a vzápětí přidal pojistku Diaby. Hložek vystřídal v 69. minutě, Schick minutu před koncem základní hrací doby.

Statistiky utkání Leverkusen - Atlético Madrid

Stoprocentním lídrem skupiny B jsou Bruggy, které uspěly překvapivě vysoko 4:0 v Portu. Skóre uzavřel norský útočník Antonio Nusa, jenž se ve věku 17 let a 189 dní stal nejmladším střelcem při debutu v Lize mistrů.

Statistiky utkání Porto - Bruggy

Šlágr mezi Bayernem a Barcelonou nabídl velký návrat útočníka Roberta Lewandowského, jenž před sezonou opustil bavorský celek po osmi letech. Hvězdný kanonýr měl v první půli dvě velké šance a Barcelona byla lepším týmem, po pauze se ale role otočily.

Bayern rozhodl dvěma "slepenými" góly v 50. a 54. minutě. Nejprve se trefil po rohu Hernández a druhý zásah přidal po individuální akci Sané. Po hodině hry trefil Pedri tyč, Katalánci už ale utkání nezdramatizovali. Bayern porazil Barcelonu popáté za sebou.

Statistiky utkání Bayern - Barcelona

Liverpool poslal do vedení Salah, ve 24. minutě ale srovnal nekompromisní ránou pod břevno Kudus. "Reds" prohráli před týdnem 1:4 v Neapoli a dlouho to vypadalo, že neuspějí ani v druhém duelu skupiny, v 89. minutě ale vysvobodil favorita hlavou Matip. Kouč Jürgen Klopp vyhrál i páté utkání proti Ajaxu v milionářské soutěži.

Statistiky utkání Liverpool - Porto

Sporting Lisabon zvládl i druhé utkání, o výhře 2:0 nad Tottenhamem rozhodl dvěma góly v závěru. V 90. minutě se trefili střídající Paulinho a v nastavení Arthur Gomes.

Statistiky utkání Sporting - Tottenham

Portugalský celek navázal na úvodní triumf na hřišti Frankfurtu, navíc stále neinkasoval. Tottenham naopak po domácí výhře nad Marseille poprvé ztratil. V druhém utkání skupiny D prohrála Marseille 0:1 s Frankfurtem.

Utkání Ligy mistrů

Tabulky Ligy mistrů