Leverkusen prohrál v Bruggách, Bayern porazil Inter, Liverpool dostal naloženo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen prohrál v Bruggách, Bayern porazil Inter, Liverpool dostal naloženo

Aktualizováno
Patrik Schick se znovu neprosadil. Ani proti Bruggám...
Patrik Schick se znovu neprosadil. Ani proti Bruggám...AFP
Fotbalisté Bayernu Mnichov vstoupili do Ligy mistrů v "plzeňské" skupině C vítězstvím 2:0 v Miláně nad Interem. Leverkusen prohrál 0:1 na hřišti FC Bruggy. Útočník Patrik Schick (26) odehrál za hosty celý zápas, další český reprezentant Adam Hložek (20) při debutu v hlavní fázi soutěže nastoupil od 67. minuty. Liverpool podlehl v Neapoli vysoko 1:4. Atlético Madrid porazilo oslabené Porto 2:1, všechny góly padly v dlouhém nastavení.

Ajax rozhodl o triumfu nad posledním finalistou Evropské ligy už v úvodním dějství. V rozmezí 17. až 33. minuty skórovali Álvarez, Berghuis a Kudus, po změně stran na ně navázal Bergwijn. Úřadující nizozemský mistr vyhrál šestý soutěžní zápas v řadě a v posledních dvou zvítězil shodně 4:0. Naopak Rangers, kteří startují v hlavní fázi milionářské soutěže po 12 letech, podruhé za sebou utrpěli totožný debakl. V sobotu stejným poměrem podlehli ve skotské lize úhlavnímu rivalovi Celticu.

Statistiky utkání Ajax - Rangers

Frankfurt si odbyl premiéru ve skupině Ligy mistrů. Předtím v soutěži startoval ještě pod jejím dřívějším názvem Pohár mistrů evropských zemí pouze v sezoně 1959/60, kdy ve finále podlehl Realu Madrid 3:7. Všechny branky od Sportingu inkasoval po změně stran. Mezi 65. až 82. minutou se trefili Edwards, Trincao a střídající Santos. Lisabonský celek poprvé v historii zvítězil v pohárech na hřišti německého týmu.

Statistiky utkání Frankfurt - Sporting

Porto proti Atléticu dohrávalo od 82. minuty bez vyloučeného Taremího. Madridský tým poslal do vedení v první minutě nastavení Hermoso, ale portugalské mužstvo vyrovnalo z penalty zásluhou Uribeho. Přesto španělský celek zvítězil, když se v 11. minutě nastavení trefil střídající Griezmann.

Statistiky utkání Atlético Madrid - Porto

Prohru Leverkusenu v Bruggách zařídil před koncem úvodního dějství Sylla. Schick po změně stran dvakrát skóroval, ale kvůli ofsajdu jeho trefy neplatily. V nastaveném čase mohl srovnat Hložek, ale brankář Mignolet jeho střelu vytáhl mimo tři tyče. Bayer potvrdil, že se mu v novém ročníku nedaří, ze sedmi soutěžních duelů jich prohrál šest.

Statistiky utkání Bruggy - Leverkusen

Bayern si rozložil branky do obou poločasů. V 25. minutě se trefil Sané a po změně stran si dal vlastní gól D'Ambrosio. Bavorský gigant nenašel přemožitele ani v osmém soutěžním utkání v sezoně.

Statistiky utkání Inter - Bayern

Pátý z osmi soutěžních zápasů v sezoně nevyhrál Liverpool. V Neapoli prohrával 0:3 už po prvním poločase. Postupně se prosadili Zieliński z penalty, Anguissa a Simeone. Po přestávce přidal svůj druhý zásah večera Zieliński, za hosty snížil Díaz. Neapol se stala třetím týmem po Realu Madrid (2014) a Barceloně (2019), který v Lize mistrů porazil Liverpool třígólovým rozdílem.

Statistiky utkání Neapol - Liverpool

Tottenham si poradil s Marseille 2:0. Oba zásahy si připsal útočník Richarlison v 76. a 81. minutě.

Statistiky utkání Tottenham - Marseille