Berrettini ovládl téměř čtyřhodinovou bitvu, ve čtvrtfinále US Open vyzve Ruuda

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Berrettini ovládl téměř čtyřhodinovou bitvu, ve čtvrtfinále US Open vyzve Ruuda

Matteo Berrettini ovládl skoro pětihodinovou bitvu.
Matteo Berrettini ovládl skoro pětihodinovou bitvu.Reuters
Světová sedmička Casper Ruud (23) porazil na US Open Corentina Mouteta (23) 6:1, 6:2, 6:7, 6:2 a je prvním Norem v historii, který se dostal na grandslamu ve Flushing Meadows do čtvrtfinále. Finalista letošního Roland Garros v něm vyzve turnajovou třináctku Mattea Berrettiniho (26). Italský tenista zdolal po třech hodinách a 46 minutách Španěla Alejandra Davidoviche 3:6 7:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Pátý nasazený Ruud přišel v utkání jen jednou o servis a zaznamenal 43 vítězných míčů. Doposud se na grandslamovém turnaji v New Yorku dostal nejdále do třetího kola před dvěma lety. Francouz Moutet se zase jako první v historii US Open probojoval z pozice lucky losera do osmifinále.

Římský rodák Berrettini postoupil do čtvrtfinále grandslamových turnajů popáté za sebou. Semifinalista US Open z roku 2019 nasbíral v pětisetové bitvě proti Davidovichovi (23) také 18 es.

Výsledky US Open

První čtvrtfinalistkou se stala Francouzka Caroline Garciaová. Finálová přemožitelka Petry Kvitové z generálky v Cincinnati vyřadila domácí Alison Riskeovou-Amritrajovou 6:4, 6:1 a připsala si 12. vítězství za sebou. Do čtvrtfinále grandslamu se dostala podruhé v kariéře, dosud jej hrála jen na Roland Garros v roce 2017.