Bez hráčů elitní trojice. Suchopárek odhalil nominaci, se složení Lvíčat je spokojený

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bez hráčů elitní trojice. Suchopárek odhalil nominaci, se složení Lvíčat je spokojený

Jan Suchopárek označil jednání s kluby za korektní a vstřícná.
Jan Suchopárek označil jednání s kluby za korektní a vstřícná.Profimedia
Trenér Jan Suchopárek (53) je s nominací fotbalové jednadvacítky na nadcházející dva přípravné duely s Portugalskem a Norskem spokojený, přestože Plzeň, Sparta a Slavia své hráče na listopadový sraz neuvolní. Komunikaci s těmito kluby označil vicemistr Evropy z roku 1996 za korektní.

Spartu i Slavii čeká v době reprezentačního srazu osmifinále domácího poháru. Za Suchopárkův výběr pravidelně nastupují sparťané Matěj Kovář, Martin Vitík, Kryštof Daněk, Adam Karabec a Tomáš Čvančara, ze Slavie David Jurásek. Plzeň sice v MOL Cupu už vypadla ve 3. kole s třetiligovým Hlučínem, hráče ale nepustí kvůli enormnímu vytížení.

"Nominace byla náročnější v tom ohledu, že situace se měnila každým dnem. Až teprve včera byly potvrzeny určité termíny MOL Cupu a následně možnosti uvolnění hráčů. Komunikace a spolupráce s kluby byla korektní a vstřícná. Neměli jsme na to mnoho času, ale jsem spokojený," řekl Suchopárek na tiskové konferenci.

"Chybí hráči, kteří hrají ve stejném termínu MOL Cup, ale to se nedá nic dělat. S tím jsme počítali. Jedou kluci, kteří mají kvalitu a o kterých jsme přesvědčeni, že do jednadvacítky jednoznačně patří a že uspějí v nadcházejících utkáních," uvedl třiapadesátiletý kouč.

Jeho tým se utká 18. listopadu v Portimau s úřadujícími vicemistry Evropy Portugalci a o čtyři dny později ve španělské Murcii s Norskem. Oba celky stejně jako "Lvíčata" se představí příští rok na evropském šampionátu v Rumunsku a Gruzii.

"Tým je připravený. Je dost pravděpodobné, že i v průběhu srazu dojde k určitým změnám, protože jsou tu kluci z Liberce, kteří se budou vracet na MOL Cup. Místo nich přijedou do Španělska jiní hráči. Je to atypický sraz. Myslím si, že to nebude mít vliv na kvalitu utkání a hráčů. Těším se na to. Je to určitá výzva ať směrem k soupeřům, tak i k sestavě, která tam bude," prohlásil Suchopárek.

Jednadvacítka si účast na "malém" Euru zajistila v září díky úspěšné baráži s Islandem. Před startem mistrovství Evropy, které se uskuteční na přelomu června a července 2023, sehraje v březnu dva přípravné zápasy. Utkat by se mohla s dalšími účastníky závěrečného turnaje Belgií a Nizozemskem.