Proti síle týmovost a odvaha. Lvíčata se v těžké skupině Eura chtějí poprat o postup

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Proti síle týmovost a odvaha. Lvíčata se v těžké skupině Eura chtějí poprat o postup

Jedním z hlavních strůjců barážového postupu Lvíčat přes Island byl gólman Matěj Kovář.
Jedním z hlavních strůjců barážového postupu Lvíčat přes Island byl gólman Matěj Kovář.ČTK
Lvíčata se shodla, že jim úterní los mistrovství Evropy v příštím roce přisoudil velmi těžkou skupinu. Mladíci se v základní fázi turnaje utkají v Gruzii s obhájcem trofeje Německem, nevyzpytatelným Izraelem a Anglií, která před nimi skončila na prvním místě tabulky v kvalifikaci. Navzdory náročné skupině zůstává cílem jednadvacítky boj o postup do čtvrtfinále.

"Máme obtížnou skupinu, Německo s Anglií znamenají absolutní špičku, ale my se na druhou stranu můžeme těšit na krásné vzájemné zápasy. Každý z nás se může ukázat v tom nejlepším světle. Izrael by měl být papírově slabší, ale pokud se dostal až na Euro, rozhodně to nebude nijak jednoduchý soupeř," uvedl pro FAČR záložník Kryštof Daněk ze Sparty.

Do čtvrtfinále postoupí z každé skupiny první dva týmy, čeští mladíci by tak na cestě do vyřazovací fáze museli skončit v tabulce před jedním z favoritů. "Dostali jsme těžkou skupinu. Anglii dobře známe z kvalifikace, kde jsme se s ní dvakrát poměřili a poznali, jak je silná. Německo vnímám hodně podobně, je to absolutní špička a jejich poslední titul z ME jednadvacítek hovoří za všechno. Naší prvotní ambicí bylo dostat se na Euro a teď se popereme o postup. Skupina je relativně těžká, ale musíme k zápasům přistoupit poctivě, sebevědomě a odvážně," řekl záložník Jan Žambůrek hrající za dánský Viborg.

Složení skupin Eura do 21 let
Složení skupin Eura do 21 letUEFA

"Nemáme jednoduchou skupinu, ale to bylo jasné už před samotným losem. Izrael jsem si z posledního koše přál a věřím, že uspějeme. Anglii jsme si vyzkoušeli a víme, do čeho jdeme. Do třetice se nám snad proti nim podaří uspět. Zápas s Německem je podobný kalibr, musíme si to s nimi rozdat a překvapit je. V některém zápase i tak skvělé týmy můžete překvapit a věřím, že se nám to povede zrovna na Euru. Oni jsou favorité, ale popereme se s nimi," doplnil liberecký středopolař Lukáš Červ.

Český tým v kvalifikaci s Anglií dvakrát prohrál – venku 1:3 a doma 1:2. "S Anglií to dvakrát výsledkově nevyšlo, ale domácí odveta tak špatná nebyla. Na tom můžeme stavět i před Eurem. Německo má podobně silné individuality. Jsou to kluci, kteří hrají v nejlepších evropských soutěžích. My tomu musíme čelit týmovostí a tím, že táhneme za jeden provaz. Naše ambice musí být před turnajem jasná, prát se o postup ze skupiny a ukázat se v tom nejlepším světle," podotkl útočník Václav Sejk z Jablonce.

Program Eura 2023 do 21 let

"Možná jsme dostali jednu z těžších skupin. Za Anglii jsem rád. Můžeme si s nimi do třetice zahrát a každý z nás si přeje takovou velmoc konečně porazit. Německo vyhrálo poslední šampionát, bude to jeden z favoritů na postup ze skupiny. Izrael bude nepříjemný soupeř, mají hráče silné na míči. Ale naše ambice jsou jasné: Jedeme na Euro s tím, že se pokusíme postoupit. Víme o kvalitě protivníků a je jenom na nás, zda ukážeme, že jsme lepší," dodal sparťanský obránce Martin Vitík.