Krčmář si ve stíhacím závodě polepšil o devět míst, Davidová útočila na pódium

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krčmář si ve stíhacím závodě polepšil o devět míst, Davidová útočila na pódium
Aktualizováno
Krčmář si ve stíhacím závodě polepšil o devět míst, Davidová útočila na pódium
Krčmář si ve stíhacím závodě polepšil o devět míst, Davidová útočila na pódiumPetr Slavík / Český biatlon
Biatlonista Michal Krčmář (31) se ve stíhacím závodě Světového poháru v Kontiolahti posunul o devět příček a dojel na 23. pozici. Rodák z Vrchlabí přišel o lepší umístění po třech chybách při střelbě vestoje. Na sobotní triumf ze sprintu navázal Nor Johannes Thingnes Bö, který dnes porazil o 19,2 vteřiny krajana Sturlu Holma Laegreida. Třetí byl Emilien Jacquelin z Francie. Markéta Davidová (25) útočila ve stíhacím závodě Světového poháru v Kontiolahti po startu z 22. pozice na umístění na pódiu, ale po chybě při poslední položce dojela sedmá. Zvítězila Julia Simonová z Francie.

Pro první body v kariéře v SP si ve Finsku dojel Tomáš Mikyska. Dvaadvacetiletý reprezentant po dvou chybách poskočil o deset příček a skončil na 32 místě. Mikuláš Karlík minul na střelnici pět terčů a dojel na 44. pozici.

Nejzkušenější český biatlonista Krčmář vstoupil do závodu nadějně. Díky stoprocentní střelbě vleže se posunul na 17. příčku. Při první položce vestoje však minul poslední terč a během závěrečné zastávky na střelnici pak udělal další dvě chyby.

"Michal jel velice svižně, tahal skupinku závodníků. Můžeme jen litovat zaváhání na stojkách. Jedna chyba by se ještě dala, ale v poslední položce dát za dvě už je velký masakr a nedalo se uvažovat nad posunem do předních pozic, kde mohl skončit," řekl po závodě pro Českou televizi trenér Michael Málek.

Vítězný si připsal druhé vítězství za sebou a upevnil si vedení v čele Světového poháru o 19 bodů před Laegreidem. Devětadvacetiletý Nor může letos zaútočit na čtvrtý celkový triumf.

Výsledky stíhacího závodu mužů v Kontiolahti

Davidová udělala velký posun už po první položce a poskočila z 20. na 11. místo. Bezchybně pálila i při dalších dvou zastávkách a před závěrečnou položkou vestoje byla šestá těsně za Švédkou Elvirou Öbergovou. Biatlonistka z Janova nad Nisou ale vzápětí minula jeden terč a přišla o šanci zařadit se v závěrečném kole do skupinky bojující o třetí místo.

"Na ležce jsem něco málo cvakala proti větru. Na stojce mi první položka sedla. U té druhé vím, že jedna rána byla brzy spuštěná. Je ale také dobře, že o ní vím," řekla České televizi Davidová. "Jsem spokojená. V posledním kole jsem už na to asi neměla. Snažila jsem se, síly byly, ale tak to občas je, že je někdo rychlejší. Byl to však ode mě dobrý závod," dodala česká jednička, jež skončila v Kontiolahti sedmá i ve středečním vytrvalostním závodě. Po prvním pohárovém víkendu jí patří průběžné 12. místo.

Simonová si připsala pátý individuální triumf v kariéře. Zvítězila po startu z 16. příčky díky stoprocentní střelbě. Druhá byla rovněž bezchybná Dorothea Wiererová z Itálie, třetí skončila Elvira Öbergová. Vedení v SP udržela Italka Lisa Vittozziová, která dokončila stíhací závod jako čtvrtá. Lucie Charvátová byla po pěti chybách sedmačtyřicátá, Tereza Voborníková skončila po čtyřech trestných kolech na 53. místě.

Výsledky stíhacího závodu žen v Kontiolahti