Bitva o Prahu, rvačky či gólové hody. Třetí kolo Univerzitní ligy bavilo fanoušky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bitva o Prahu, rvačky či gólové hody. Třetí kolo Univerzitní ligy bavilo fanoušky

Bitva o Prahu, rvačky či gólové hody. Třetí kolo Univerzitní ligy bavilo fanoušky
Bitva o Prahu, rvačky či gólové hody. Třetí kolo Univerzitní ligy bavilo fanouškyULLH
V rámci 3. kola se odehrála další porce velmi zajímavých zápasů. Největším lákadlem byla bitva o Prahu, ve které před solidně zaplněným Edenem uspěli hokejisté UK Hockey Prague. Rozhodčí rozdávali tresty do konce utkání v Českých Budějovicích i v Plzni. Pardubice přivítaly Ostravu a do Brna za HC MUNI dorazilo Ústí.

Riders zapisují další porážku

První utkání před domácím publikem odehráli pardubičtí Riders, do Enteria arény dorazili hokejisté z Ostravy. Úvodní branka utkání padla v 8. minutě, kdy předvedli hosté parádní souhru, na konci povedené akce stál Marek Revaj.

Hrálo se na obě strany, ale více šancí si vypracovávala Ostrava, což se na skóre projevilo v 17. minutě, kdy byl Novotný překonán podruhé. Moravčík nastřelil kotouč na branku, ten přistál na zádech pardubického gólmana, který si jej nakonec srazil za sebe do klece. Ostrava začátkem druhé periody své vedení ještě navýšila. Ihned po vhazování se ke kotouči dostal jeden z obránců, který jej poslal před branku. Střelu tečoval Dominik Moravčík a zvyšoval na 3:0.

Utkání Riders Pardubice - BO Ostrava

Ostravané navýšili svůj náskok v přesilové hře, kdy na levém kruhu dostal kupu prostoru David Janiczek, který srovnal měřidla a touš přesně napálil za gólmana Východočechů. Riders se zapsali na střeleckou listinu téměř v polovině zápasu, jako uragán vlétl do útočného pásma Martin Maťátko,

který nadvakrát překonal gólmana BO.

Do třetí periody vstoupily lépe Pardubice, které však nedokázaly propálit Moryse v brance hostů. Ostravané naopak využívali nepřesností v domácí obraně a dostávali se díky protiútokům do šancí, tam však většinou ztroskotali na výborném gólmanovi, který se rozchytal ke skvělému výkonu.

Poslední branku utkání vstřelil Marek Kovalski, který byl sám na levém kruhu, odkud prostřelil Novotného. I přes velkou snahu se domácímu celku nepodařilo vstřelit branku naděje a Ostrava si z Pardubic odvezla 3 body.

Black Dogs zdolali Olomouc

Black Dogs odehráli první utkání před domácím publikem a náležitě si jej užili. Tlaku využili budějovičtí hokejisté už v 9. minutě, kdy se k dorážce procpal Ondřej Dlouhý, který zakončoval do prázdné branky. Šancí měli i nadále domácí více, ale v branky je nepřetavili. Olomouc naopak hrozila

z rychlých protiútoků, do druhé periody se však šlo za nejtěsnějšího možného vedení domácích.

Zápas skončil předčasně pro Hrůšu, který ve 28. minutě předvedl faul kolenem. Jeho spoluhráč Dlouhý pálil i před polovinou utkání, nezaváhal a procedil kotouč za záda hostujícího brankáře. A Black Dogs měli herní převahu i v dalším průběhu, takže jim nedělal problém vstřelit další branky a navyšovat své vedení.

Utkání Black Dogs - Olomouc

Přečíslení tři na jednoho proměnil Lukáš Prášek díky trefě do prázdné klece. V další gólové akci byla opět zamotaná dvojice Dlouhý - Prášek. V přečíslení dva na jednoho se touš dostal až k Práškovi, který se z gólové pozice nemýlil.

Ve 48. minutě se do sebe pustili Sup a Kronus. K vidění bylo i trestné střílení, Dlouhý mířil mezi betony, ale hattrick nezkompletoval. Branku vstřelili také Hanáci, Jan Morev napálil kotouč na branku a šel se radovat.

O chvíli později se z úspěchu těšili i domácí, když Masopust našel výtečně Tomáše Vochozku, který neměl se zakončením sebemenší potíže. Poslední branka utkání padla půl minuty před sirénou, Jan Janoch se octl ve vynikající střelecké pozici, ze které se nemýlil.

Plzeň nadělila Kavalírům devět kousků

Kanonádu zahájili Akademici již v 1. minutě, kdy na sebe Reitspies přilákal pozornost dvou hostujících obránců a Jan Kalus měl před brankou kupu prostoru pro zakončení. Do branky prošla v 7. minutě i rána Štěpána Hanzlíka, který využil přesilovku. Zanedlouho mířil do víka David Roubal, který pálil rovněž přesně.

V 17. minutě prchla dvojice plzeňských útočníků a Jakub Štochl překonalbrněnského gólmana. Pátý zásah přišel ve 25. minutě, kdy se kotouč dostal po nepřesnostech k Jakubu Malému, který zvedl puk přesně do růžku a vymetl pavučinky v brance hostů. To byla poslední kapka pro Davida Vašátka, kterého v brance Brňanů vystřídal Michal Martinčík.

Utkání Akademici Plzeň - Cavaliers Brno

Nového gólmana na ledové ploše brzy přivítal zdravicí Štěpán Říha, který v nepřehledné situaci před bránou vystřelil a navýšil vedení svého celku už na 6:0. V polovině utkání udělal dva rychlé kroky k odraženému kotouči David Roubal, který trefil přesně. Přišla i další využitá přesilovka, parádní nahrávku vymyslel Princl, který nabil Janu Kalusovi, který překonal Martinčíka.

Za necelou půlminutku přidal další kousek Jakub Sysel. Ve třetí třetině se zápas pořádně vyostřil, přibývalo trestných minut. V 52. minutě došlo i na

hromadnou bitku, po níž zápas skončil hned pro čtyři hráče. Jonáš Štekr nakonec čisté konto nevychytal, zkraje 57. minuty jej prostřelil Lukáš Kaukič.

Masaryčka si v závěru pohlídala výhru

Za Lužánkami měli v úvodu utkání nebezpečné šance hosté z Ústí, kteří si vytvořili hned několik brejků, úspěšní však nebyli. Zákeřné momenty přinesl i útok MUNI, který nakonec vstřelil první gól zápasu. Chybnou rozehrávku Severočechů vystihl v 15. minutě Ondřej Háněl, který propálil

Gerstnera. Vzápětí měl několik pěkných možností Jakubec, který však ústeckého gólmana nepřekonal.

Ke konci první periody předvedl parádní stahovačku Pavel Tomaník, pěkná akce skončila druhou brankou MUNI. Pár chvil po úvodním vhazování druhé třetiny měl šanci Kadlic, ale Gerstner zvládl udržet puk před brankovou čarou. V dobré pozici se ve 24. minutě objevil jeden z ústeckých útočníků, ale byla mu přeseknutá hokejka, domácí tak šli do čtyř.

Utkání MUNI - Ústí nad Labem

V přesilovce si hosté připravili několik zajímavých střel, žádná se však neujala. Před polovinou utkání skóroval Patrik Vašíček, který sice vyslal nepovedenou střelu po ledě, ta však se štěstím doklouzala až do branky hostů. Závěr periody patřil herně opět domácím, svou aktivitu v branku přetavil půl minuty před sirénou Pavel Tomaník, který výborně zakončil únik do útočného pásma.

Zkraje třetí dvacetiminutovky se na střeleckou listinu zapsali hosté, Jan Jindra předvedl výbornou ránu zápěstím. Na rozdíl dvou branek snížil Adam Janoušek, který úspěšně doťukl kotouč za gólmana ve dvojnásobné přesilové hře. Drama přišlo pět minut před koncem, kdy North Wings využili další dvojnásobnou přesilovku, úspěšným střelcem byl Matěj Harkabus, který využil své rychlosti při vstupu do pásma a našel mezeru v postoji domácího brankáře.

Risk bez gólmana hostům nevyšel, a tak přidal pojistku do prázdné klece Pavel Tomaník, který zkompletoval hattrick. Razantní ránou z vrcholu kruhu upravil na konečných 6:3 Ondřej Háněl.

Bitva o Prahu šlágrem kola, ovládli ji UK Hockey Prague

Velký zápas se uskutečnil v pražském Edenu. Na ledové ploše pražské Slavie se konala bitva o Prahu a šlo o parádní podívanou, na kterou si našlo cestu 2311 diváků. První třetina nabídla vyrovnaný souboj, kdy oba celky měly mnoho šancí. Střelecký účet byl však otevřen až v 17. minutě, kdy dostal puk na modrou Matěj Odehnal, který bez váhání vypálil dělovku na kasu Engineers.

Neuběhlo ani třicet vteřin a Inženýři srovnali stav. Matějka našel Václava Burdu, který střelou z vrcholku kruhu poslal kotouč ke vzdálenější tyči. Burda se tak stal prvním hráčem, který dokázal překonat gólmana UK Hockey, Mašek i Pícl totiž v minulých kolech své soupeře vynulovali. UK Hockey otočili ve 27. minutě skóre. Parádní sólovou akci předvedl Prokop Limanovský, který si vzal puk v obranné třetině a hravě projel celé hřiště, střelou ke vzdálenější tyči pak překonal gólmana Inženýrů.

Utkání Engineers Prague - UK Hockey Prague

V gólové šanci se ocitl hráč UK Jindra, který ihned po obdržení přihrávky vystřelil, ale Maličkay se zaskvěl svou hbitostí a střelu zlikvidoval. I ve třetí části šlo o vyrovnanou partii, šance na straně Karlovky měli Jindra či Čmejla, na druhé straně se v dobrých pozicích objevili Vaňous či Blažek. Byli to však hráči UK, kteří odskočili na rozdíl dvou branek.

David Jindra se výborně postavil před Maličkaye a nahozený puk tečoval přesně za jeho záda. Vládci Prahy jsou tak hokejisté UK Hockey Prague, kteří zatím nenašli společně s MUNI přemožitele a vedou ligu.

Tabulka ULLH