Bohemians poprvé v historii vyhráli v Liberci, Slovácko doma zdolalo Boleslav

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bohemians poprvé v historii vyhráli v Liberci, Slovácko doma zdolalo Boleslav

Jan Matoušek rozhodl zápas s Libercem dvěma góly.
Jan Matoušek rozhodl zápas s Libercem dvěma góly. @fortunaligacz
Fotbalisté Bohemians zvítězili ve 22. kole FORTUNA:LIGY v Liberci 3:1. Utkání rozhodl celek z hlavního města již během prvního poločasu, kdy se trefili hráči se zkušeností z pražských S. O první gól se postaral Václav Drchal (23) a dvěma trefami se pak zaskvěl i Jan Matoušek (24). Pro klub z Ďolíčku se jednalo o speciální moment, jelikož šlo o vůbec první vyplenění stadionu U Nisy v rámci české nejvyšší soutěže v historii. Slovácko na domácím hřišti porazilo Mladou Boleslav 2:1 a jen potvrdilo, že soupeři si z Uherského Hradiště často body nevozí.

Liberec – Bohemians 1:3

Začátek utkání přinesl libereckou snahu o brzký gól. I přes složité podmínky, které spočívaly v mírném sněžení, se domácí dostali do první šance poměrně brzy. V šesté minutě se totiž ocitl v dobré střelecké pozici uvnitř vápna Imad Rondič, avšak Martin Jedlička jeho přízemní střelu bez větších potíží zlikvidoval.

V 17. minutě se již skóre měnilo, když rychlý protiútok hostů zakončil přesnou ranou do protipohybu gólmana Drchal. Do konce poločasu se mohla početná výprava fanoušků Klokanů radovat ještě jednou. Postaral se o to elegantním slalomem mezi zadáky Liberce jejich někdejší spoluhráč Matoušek, jenž svou branku z úcty k bývalému klubu neslavil.

Trenér Luboš Kozel provedl v poločasové pauze dvojité střídání, které mělo na změnu obrazu hry okamžitý efekt. V 55. minutě totiž hráči v modrých dresech dostali k dispozici standardní situaci, kterou zahrál skvěle Ľubomír Tupta. Brankář Jedlička jeho pokus směřující do šibenice sice vyrazil, ale proti následné dorážce Filipa Prebsla byl již bezmocný.

To byla však labutí píseň liberecké ofenzivy. V 74. minutě se totiž opět dostal k samostatnému úniku muž zápasu Matoušek, jenž si v cestě ke skórování zkušeně položil domácího brankáře a následně zasunul míč do prázdné brány, čímž stanovil konečné skóre.

Slovácko – Mladá Boleslav 2:1

Oba týmy mohly v zajímavém úvodu otevřít skóre utkání, úspěšnější však byli v 10. minutě domácí. Na levém křídle vyzval Milan Petržela stopera k tanci, ten však neudržel krok, a veterán Slovácka tak pokračoval v sólu. Míč protlačil k Merchasi Doskimu, jehož vyraženou střelu doklepl do odkryté brány šťastně postavený Sinyavskiy.

Právě Petrželou potupený David Šimek se ve 22. minutě částečně vykoupil na druhé straně. Po rohu se totiž účastnil souboje, po němž se míč odrazil k Jawovi, jenž nekompromisně napálil míč pod břevno. Až závěr půle nabídl prořídlým tribunám pokračování atraktivní podívané. Plným očištěním svého jména zamezil změně skóre Šimek, jenž na brankové čáře vyhlavičkoval zakončení Ondřeje Mihálika.

Tým z Uherského Hradiště pohlednou kombinací rozebíral defenzivu Boleslavi hned po výměně stran. Odměnu za snahu přinesla již v 54. minutě hlavička Kadlece, jenž se vší silou vložil do centru střelce první branky. Průnikovka na Mihálika o pár minut později mohla znamenat navýšení vedení a měla přinést alespoň výrazné ohrožení brány, útočník Slovácka však zvolil kolmou přihrávku do země nikoho.

Domácí odmítli pasivně střežit těsné vedení, a hra se tak svižně posouvala z jedné strany na druhou. Sympatický styl hry se jim ale mohl vymstít v 76. minutě. I hosté totiž přivedli na hřiště zkušeného borce v podobě Marka Matějovského, jenž se účastnil narážečky s Tomášem Ladrou a ten z ostrého úhlu nebezpečně pálil mimo bránu.

Tabulka FORTUNA:LIGY

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport