Boston díky Tatumově trojce porazil Philadelphii, Embiidův "zázrak" přišel pozdě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boston díky Tatumově trojce porazil Philadelphii, Embiidův "zázrak" přišel pozdě

Joel Embiid střílí v zápase s Bostonem.
Joel Embiid střílí v zápase s Bostonem.Profimedia
Jayson Tatum (24) zajistil v NBA tříbodovým košem sekundu před koncem vítězství basketbalistů Bostonu 110:107 ve Philadelphii. Celtics uhájili první příčku v tabulce před Milwaukee a odskočili na rozdíl dvou výher lídrovi Západní konference Denveru, jelikož Nuggets prohráli 94:112 s Memphisem.

Philadelphia – Boston 107:110

Dlouho to vypadalo, že hrdinou večera bude pivot Philadelphie Joel Embiid, který nastřílel 41 bodů a pomohl v posledních šesti minutách smazat 10bodovou ztrátu svého týmu. Jenže Celtics pár sekund před vypršením utkání zahráli signál při vyhození z autu, míč se dostal k rozběhnutému Tatumovi, ten naznačil průnik pod koš, ale zastavil se na trojce a přesným zásahem rozhodl. Do té doby se mu přitom moc nedařilo a zápas zakončil na 18 bodech.

Embiid se pak přeci jen mohl stát hrdinou. Vystřelil přes tři čtvrtiny hřiště a k radosti fanoušků zamířil přesně, ale míč jeho ruku opustil už ve chvíli, kdy svítilo červené světlo oznamující konec zápasu. Rozhodčí tak koš nemohli uznat. "To je prostě příběh mého života, pořád mám smůlu," povzdechl si Embiid.

"Tohle je NBA a v té se může stát cokoli. Byla to neuvěřitelná koncovka. Já o takových střelách snil celý život. Dnes mi to vyšlo. Pak přišel neuvěřitelný moment od Joela, ale tušil jsem, že to bylo pozdě," řekl Tatum.

Utah – San Antonio 118:102

San Antonio vedlo nad Utahem o 14 bodů, přesto nakonec prohrálo 102:118 a připsalo si 16. porážku v řadě. Utah táhl opět finský reprezentant Lauri Markkanen, který dal 14 ze svých 27 bodů v poslední čtvrtině.

Jazz zápas rozhodli v posledních čtyřech minutách, kdy dovolili Spurs jen dva body. A to především zásluhou Walkera Kesslera, jenž v této pasáži zaznamenal čtyři bloky. "Prostě nemám rád, když někdo skóruje pod mým košem. Tak se ho snažím zastavit," řekl Kessler, s průměrem 2,2 bloku na zápas v této činnosti pátý nejlepší v sezoně.

Ostatní zápasy

Memphis i bez hlavního pivota Stevena Adamse našel recept na zastavení Nikoly Jokiče, který zaznamenal 15 bodů, 13 doskoků a jen tři asistence. Denver tak přišel o svou hlavní zbraň. Výsledkem bylo jen 94 nastřílených bodů, což je nejméně v sezoně v podání Nuggets. Memphis bodově táhl Ja Morant s 23 body.

New York Knicks oslavovali 50. výročí od zisku titulu v sezoně 1972/73 a dali si dárek v podobě výhry 128:106 nad New Orleans. Julius Randle k tomu přispěl 28 body a Kanaďan R.J. Barrett přidal 25 bodů.