Bouzková na turnaji v Monterrey končí už v 1. kole, nestačila na Slovenku Schmiedlovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková na turnaji v Monterrey končí už v 1. kole, nestačila na Slovenku Schmiedlovou

Bouzková překvapivě skončila už v 1. kole.
Bouzková překvapivě skončila už v 1. kole.Profimedia
Marie Bouzková (24) skončila na turnaji WTA 250 v Monterrey překvapivě v prvním kole. Druhá nasazená Češka, jež v Mexiku zaznamenala spoustu úspěchů a kariérních milníků, prohrála 4:6, 2:6 se stou hráčkou světa Karolínou Annou Schmiedlovou (28) ze Slovenska, s níž přitom v minulosti dvakrát a rovněž v Mexiku neztratila ani set.

Marie Bouzková má na Mexiko a speciálně na Monterrey krásné vzopmínky. V roce 2018 tam poprvé prošla kvalifikací turnaje WTA a o dva roky později si zahrála své první finále. 

Letos dorazila jako světová třicítíka a nasazená dvojka a opět se dočkala vřelého přivítání od pořadatelů i fanoušků. Tenisového úspěchu se ale nedočkala. Poprvé od února 2020 a následné sérii šesti povedených startů v Mexiku skončila hned v 1. kole.

Češka v Monterrey nečekaně nestačila na 100. hráčku světa Karolínu Annu Schmiedlovou. O čtyři roky starší Slovence, jež na třech ze čtyř letošních akcí nezvládla své úvodní vystopupení a ve dvou vzájemných duelech v Mexiku neuhrála ani set, podlehla vinou pěti ztracených servisů 4:6, 2:6.

V úvodu zápasu Bouzková prohrávala 2:5 s mankem dvou brejků. Pak sice dokázala snížit na 4:5 a po odvrácení dvou setbolů si vypracovat si dva brejkboly, ale vyrovnat se jí nepovedlo. Ztraceným podáním vstoupila i do druhé sady, po obratu na 2:1 už ale neuhrála ani game a soutěž pro ni skončila.

Přehled zápasu Schmiedlová – Bouzková 6:4,6:2

Aktuální česká trojka letos prohrála 7 z 12 zápasů a na čtvrtém ze šesti turnajů vypadla v prvním kole, nebo v kvalifikaci. Nyní už ji čeká přesun do Spojených států amerických na velké turnaje v Indian Wells a Miami. 

Bouzková v minulosti zaznamenala v Mexiku řadu milníků. Připsala si debut na okruhu WTA (Acapulco 2015), vyhrála první dva turnaje ITF W25 (Cuernavaco 2016 a Irapuato 2018), poprvé prošla kvalifikací podniku WTA (Monterrey 2018), poprvé se dostala do finále akce WTA 125k (Guadalajara 2019) a (Monterrey 2020) a naposledy loni na podzim se v Guadalajaře dostala podruhé v kariéře do semifinále velkého turnaje WTA 1000.

Schmiedlová Bouzkové oplatila hladké porážky z Monterrey 2020 a Guadalajary 2021 a s Američankou Caroline Dolehideovou si zahraje o první čtvrtfinále na okruhu WTA od loňského září.

Z českých tenistek se v Mexiku představí ještě šestá nasazená Kateřina Siniaková, která se pokusí navázat na úspěšné vystoupení v Méridě proti kvalifikantce Kamille Rachimovové. Nejvýše nasazenou je finalistka z roku 2015, světová pětka a vítězka loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaová z Francie.