Lehečka po tuhém boji končí v 1. kole, v Dubaji podlehl Zverevovi ve třech setech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka po tuhém boji končí v 1. kole, v Dubaji podlehl Zverevovi ve třech setech

Jiří Lehečka prohrál ve třech setech.
Jiří Lehečka prohrál ve třech setech.Profimedia
Jiří Lehečka (21) letos poprvé vypadl hned v 1. kole. Při premiéře na turnaji ATP 500 v Dubaji český tenista podlehl i vinou 52 nevynucených chyb 6:4, 3:6, 4:6 bývalé světové trojce Alexanderu Zverevovi (25), proti kterému nedokázal navázat na Němcův skalp z úvodu sezony v United Cupu.

Minulý týden v Dauhá si proti světové pětce Andreji Rubljovovi připsal nejcennější skalp a o den později ho dělil jediný míček od premiérového postupu do finále turnaje ATP. Žádný z pěti mečbolů proti Andymu Murraymu ale nevyužil a o tři dny později ztratil další dobře rozehraný zápas proti soupeři se zvučným jménem.

Sestřih utkání Zverev – Lehečka
Livesport

Při debutu na štědře dotovaném turnaji ATP 500 v Dubaji nestačil na bývalou světovou trojku a vítěze Turnaje mistrů Alexandera Zvereva. S německým tenistou, kterého na začátku sezony přehrál v United Cupu, sice měl za stavu 6:3 a 2:2 dva brejkboly, ale nevyužil je, vzápětí poprvé neudržel podání a momentum zápasu se přelilo na soupeřovu stranu.

Zverev si zajistil třetí set a v něm odskočil do vedení 4:2. Lehečka sice po soupeřově dvojchybě vyrovnal na 4:4, ale v dalším gamu poslal míček třikrát do autu a rebrejk potvrdit nedokázal. Německý tenista pak zápas s přehledem ukončil čistou hrou při svém podání.

Utkání Zverev – Lehečka 4:6, 6:3, 6:4

Lehečka, v jehož trenérském boxu seděl i Tomáš Berdych, během dvou hodin zahrál jen 18 winnerů a spáchal 52 nevynucených chyb. V 18. letošním zápase prohrál teprve popáté, všechny předchozí porážky utrpěl s pozdějším finalistou a bývalým či současným členem TOP 10 (Taylor Fritz, Cameron Norrie, Stefanos Tsitsipas a Andy Murray).

Nyní už rodáka z Mladé Boleslavi čeká přesun do Spojených států amerických, kde ho čekají premiéry na prestižních podnicích Masters 1000 v Indian Wells a Miami. Mezitím je přihlášen i a challenger ve Phoenixu.