Bouzková v Hobartu roli jedničky nepotvrdila, ve 2. kole podlehla Blinkovové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková v Hobartu roli jedničky nepotvrdila, ve 2. kole podlehla Blinkovové

Bouzková v Hobartu roli jedničky nepotvrdila, ve 2. kole podlehla Blinkovové
Bouzková v Hobartu roli jedničky nepotvrdila, ve 2. kole podlehla BlinkovovéProfimedia
Marie Bouzková (24) v Hobartu zaváhání favoritek nevyužije. Na svém prvním turnaji v roli nasazené jedničky skončila ve druhém kole, v generálce na Australian Open Češka nestačila na Annu Blinkovovou a prohrála ve dvou setech 5:7, 4:6.

Marie Bouzková má za sebou životní sezonu, během níž vybojovala na Livesport Prague Open svůj premiérový titul na okruhu WTA, hrála čtvrtfinále Wimbledonu, prošla do finále v Guadalajaře a ve světovém žebříčku se vyšplhala na 24. místo.

I proto byla tento týden v Hobartu poprvé nejvýše nasazenou hráčkou turnaje WTA, roli papírové favoritky ale nepotvrdila. Po úvodní výhře nad Rumunkou Jaquelinou Cristianovou dnes nezvládla druhé kolo proti Anně Blinkovové, které podlehla 5:7, 4:6.

Bouzková přitom nezačala špatně a získala první tři gamy. Náskok sice neudržela, přesto po svém druhém brejku podávala za stavu 5:3 na zisk sady. Pak ale ztratila čtyři gamy v řadě a dobře rozehraný set "pustila" soupeřce.

V druhém dějství pak rodačka z Prahy žijící na Floridě dvakrát úspěšně zareagovala rebrejkem a vedla 4:3, jenže v posledních třech hrách uhrála jen dva fiftýny a turnaj pro ni skončil. Soupeřka vyrovnala vzájemnou bilanci na 2-2.

Přehled zápasu Bouzková – Blinkovová 5:7, 4:6

Na Australian Open mezi nasazenými

Nyní Bouzkovou čeká přesun z Tasmánie do Melbourne. Na Australian Open bude poprvé na grandslamu mezi nasazenými a obhajovat bude druhé kolo, které je zároveň jejím nejlepším výsledkem.

Do čtvrtfinále se tak nedostala ani jedna z kvarteta nejvýše nasazených hráček. Dokonce už v 1. kole vypadly Američanka Sloane Stephensová a bývalé šampionky Alizé Cornetová z Francie a Elise Mertensová z Belgie.

Blinkovová, jež včetně kvalifikace neprohrála osm setů v řadě, bude ve čtvrtfinále čelit Kazašce Julii Putincevové.

Z bývalých vítězek pokračuje už jen Sofia Keninová, jež před čtyřmi lety v Tasmánii slavila svůj premiérový triumf. Americká vítězka Australian Open 2020 a aktuálně až 280. hráčka světa dnes smetla 6:2, 6:3 Belgičanku Marynu Zanevskou, jež nenavázala na včerejší skalp krajanky a dvojnásobné šampionky Mertensové.