Brazílie objevila nový diamant, šestnáctiletý Endrick překonal více než stoletý rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brazílie objevila nový diamant, šestnáctiletý Endrick překonal více než stoletý rekord

Endrick oslavil svou branku jako Erling Haaland.
Endrick oslavil svou branku jako Erling Haaland.Profimedia
Teprve šestnáctiletý brazilský fotbalista Endrick vstřelil svůj první gól za Palmeiras. Talentovaný útočník pomohl svému týmu k výhře 3:1 na hřišti Athletica Paranaense a přiblížil tak klub ze Sao Paula k 11. titulu mistra Brazílie.

Endrick debutoval v nejvyšší soutěži na začátku tohoto měsíce, když nastoupil do vítězného zápasu proti Coritibě. A když ve středu večer Palmeiras vsadili na hráče druhého sledu, neboť je v sobotu čeká finále Copa Libertadores proti Flamengu, překonal šestnáctiletý mladík 106 let starý rekord.

Ve 30. minutě otevřel skóre utkání Matheus Felipe, minutě 60. však bylo srovnáno zásluhou Gustava Scarpa. O deset minut později se ovšem stav duelu měnil už potřetí a podruhé se prosadili fotbalisté Palmeiras. Tentokrát to byl Endrick, který se hlavičkou z bezprostřední blízkosti soupeřovy branky nemýlil. Na konečných 3:1 ještě upravoval v 76. minutě Gustavo Gomez.

Podle novin O'Globo Endrick překonal rekord, který platil více než století. Držel ho Heitor, který skóroval za Palmeiras ve věku 16 let, 11 měsíců a 14 dní. Endrickovi se to podařilo v 16 letech a 3 měsících a stal se tak nejmladším střelcem v historii klubu.

"Je nevysvětlitelné, co Bůh v mém životě dělá. Zatím si nemyslím, že bych byl dobrý, musím hodně trénovat. Stále mám co zlepšovat," uvedl mladík na sociálních sítích.

V květnu podepsal s Palmeiras smlouvu s výstupní klauzulí ve výši 60 milionů eur, FIFA však povolí jeho přestup až po dovršení 18 let. Podle španělského periodika Marca se už teď o mladíka zajímají Paris St. Germain i Real Madrid, oba kluby ale údajně nabízejí nižší částku, než je výše zmíněná klauzule.

Ve španělském hlavním městě je výjimečnost čerstvého rekordmana známa již delší dobu. Endrick totiž dokázal v mládežnických kategoriích za Palmeiras vstřelit 170 gólů ve 172 zápasech a zároveň byl vyhlášen nejlepším hráčem největšího mládežnického turnaje v Brazílii – to Realu, ani ostatním neuniklo.