Legionáři: České góly v Indonésii, marná snaha Součka a první bod pro Královo Schalke

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Legionáři: České góly v Indonésii, marná snaha Součka a první bod pro Královo Schalke

Tomáš Souček měl proti Nottinghamu velkou šanci, ale souboj vyhrál gólman.
Tomáš Souček měl proti Nottinghamu velkou šanci, ale souboj vyhrál gólman.Profimedia
Michael Krmenčík (29) si otevřel střelecký účet v Indonésii, jeho gól však Jakartě na vítězství nestačil. Jeho spoluhráč a rovněž nedávný slávista Ondřej Kúdela (35) se totiž trefil také, ovšem do vlastní sítě, a tak zápas proti celku Persikabo 1973 skončil 1:1. Ve výčtu dalších českých legionářů nejsou ti ze Serie A, která se o víkendu rozjela. To proto, že David Zima (21) i čerstvá posila Lecce Daniel Samek (18) léčí zranění, a Veronu Antonína Baráka (27) čeká zápas s Neapolí až v pondělí večer.

Anglie

Jak už jsou fanoušci West Hamu zvyklí, v základní sestavě před utkáním v Nottinghamu viděli jména Tomáše Součka (27) a Vladimíra Coufala (29). “Kladiváři” v závěru poločasu skórovali, sudí ale gól odvolal pro předchozí faul. A záhy se prosadil domácí Awoniyi. Na hřišti byl znát hlavně Souček.

Po přestávce se ocitl ve stoprocentní šanci, jeho dorážku hlavou ale zázračně lapil Dean Henderson. V 63. minutě český záložník vystřelil a míč trefil ruku bránícího hráče, penaltu Declana Rice ale opět lapil Henderson. “Kladiváři” už srovnat nedokázali a prohráli i druhý ligový duel.

Tabulka anglické 1. ligy

Německo

V minulém kole nastoupil Adam Hložek (20) po přestávce, v sobotu proti Augsburgu se dočkal debutu v základní sestavě Leverkusenu. Na hrotu jako tradičně nechyběl ani Patrik Schick (26). Bayer navázal na nepřesvědčivé výkony z úvodu sezony, od 15. minuty prohrával a působil bezradně.

V závěru poločasu se ale prosadil. Hložkova střela se odrazila k Aranguizovi, který se z voleje trefil k tyči. Bývalý sparťan nastoupil na kraji zálohy a byl vidět víc než jeho krajan, pokoušel se střílet a rozehrával rohy. V 62. minutě jej vystřídal Adli, domácí pak zatlačili, jenže sami inkasovali a po porážce spadli na samé dno Bundesligy.

Pavel Kadeřábek (30) se na hřiště v zápase Hoffenheimu s Bochumí dostal v 51. minutě za stavu 2:2. Krátce poté neproměnil jeho spoluhráč Kramarič penaltu, v samém závěru ale o vítězství rozhodl Dabbur. Hoffenheim tak napravil minulé zaváhání na hřišti Möchengladbachu (1:3) a má první výhru v sezoně.

V brance Werderu nechyběl Jiří Pavlenka (30) a v první půli domácího utkání se Stuttgartem se za stavu 1:0 blýskl parádním zákrokem proti střele Watara Enda. Týž hráč jej v závěru první půle překonal a čtvrt hodiny před koncem otočil skóre Silas. Brémy ale mohou velebit střídajícího Burkeho, který v nastavení alespoň srovnal.

Alex Král (24) stejně jako v úvodním kole nechyběl v základní sestavě Schalke, které přivítalo Mönchengladbach. Český záložník dostal žlutou kartu a v 85. minutě byl střídán, na hřišti tak ještě stihl dva slepené góly hostů, kterými otočili na 2:1. Nakonec se Schalke dočkalo prvního bodu po návratu do Bundesligy, v 93. minutě srovnal z penalty Bulter.

Nehráli: Tomáš Koubek (29), Augsburg, Vladimír Darida (32), Hertha

Tabulka německé 1. ligy

V základní sestavě Sandhausenu, který ve druhé lize hrál v Karlsruhe, opět nechyběl někdejší sparťan Matěj Pulkrab (25). V první půli, která skončila 1:1, byl ale téměř neviditelný a do druhé už nevyběhl. Domácí díky dvěma gólům v závěru vyhráli 3:2.

Tabulka německé 2. ligy

Nizozemsko

V záloze Twente odehrál celý zápas proti Sittardu Michal Sadílek (23) a k hladkému vítězství 3:0 pomohl povedeným výkonem. Odebíral míče, vyslal jednu parádní finální - leč gólově nevyužitou - přihrávku a v 60. minutě byl faulován ve vápně. Rozhodčí ale penaltu neodpískal.

Celek z Enschede, za který odehrál posledních 10 minut Václav Černý (24), je po dvou kolech zatím stoprocentní. Nyní už se chystá na Fiorentinu, se kterou se utká o postup do základní skupiny Evropské konferenční ligy.

Nehrál: Tomáš Hájek (30), Vitesse

Tabulka nizozemské 1. ligy

Dánsko

V Brentfordu mu pšenka nekvetla, proto záložník Jan Žambůrek (21) v lednu přestoupil do Viborgu. A tam pookřál. V aktuální sezoně naskočil reprezentant do 21 let do čtyř z pěti ligových zápasů, naposledy v neděli šel na hřiště v 62. minutě duelu se Silkeborgem. To už byl stav 2:0 pro Viborg a další gól nepadl.

Žambůrek, který prošel mládeží Bohemians s Slavie, odehrál i všechny zápasy v předkolech Evropské konferenční ligy. Dánský klub v nich postupně vyřadil litevskou Suduvu a faerský B36 Torshavn a v postupu do základní skupiny mu chybí zdolat poslední, ale podstatně těžší překážku v podobě West Hamu. První utkání hraje Viborg ve čtvrtek v Londýně.

Tabulka dánské 1. ligy

Švýcarsko

Za Lucern odehrál celý zápas na levém kraji obrany Martin Frýdek (30), musel ale kousat debakl se St. Gallenem 1:4. Těšit jej může alespoň fakt, že ve středeční dohrávce 1. kola proti Grasshopers se asistencí podílel na remíze 1:1. Byl to jeho první bod v sezoně.

Tabulka švýcarské 1. ligy

Indonésie

V červencové generálce na indonéskou ligu si Michael Krmenčík (29) připsal gól a asistenci, od té doby mlčel. Znovu se za celek Persija Jakarta prosadil až v neděli, ve 42. minutě poslal hosty do vedení na hřišti Persikaba.

Jenže ještě do poločasu si dal Ondřej Kúdela (35), který zatím v lize nechyběl ani minutu, vlastní gól. Další branka už nepadla. Český stoper vydržel na hřišti až do konce, Krmenčík byl střídán v 70. minutě.

Tabulka indonéské 1. ligy

Chorvatsko

Stefan Simič (27) načal čtvrtou sezonu v Hajduku. Platí za oporu obrany, nicméně v sobotu musel kousat příděl 1:4 od Dinama Záhřeb. Tým ze Splitu tak zaznamenal první ligovou prohru v sezoně, ve čtvrtek jej navíc čeká úvodní a mimořádně náročná bitva play off o postup do skupiny Evropské konferenční ligy na hřišti Villarrealu.

Tabulka chorvatské 1. ligy