Červená karta, sudí v šatně a Douděra v roli pomezního. Slavia si i tak s Rakówem poradila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Červená karta, sudí v šatně a Douděra v roli pomezního. Slavia si i tak s Rakówem poradila

Aktualizováno
Sudí utkání Slavie oficiálně ukončil, ta ho přesto dohrála.
Sudí utkání Slavie oficiálně ukončil, ta ho přesto dohrála.Profimedia
Kuriózní přípravný zápas sehrála Slavia v rakouském Welsu s polským šampionem Rakówem. Sudí ve 13. minutě nejprve udělil červenou kartu, načež utkání ukončil. Oba celky se ale dohodly, že ho dohrají. Sešívaní nakonec brali výhru 2:1 a stejným výsledkem poté zdolali izraelského mistra Maccabi Haifa. Baník zahájil soustředění v Polsku suverénně, rumunského mistra Farul Constanta rozdrtil 5:0. Hattrickem se blýskl nigerijský útočník Abdullahi Tanko (25), posila z Varnsdorfu.

Slavia Praha – Raków 2:1

První přípravný zápas na soustředění v Rakousku přinesl trenéru Jindřichu Trpišovskému několik starostí. Ještě před výkopem musel totiž lehce zraněného Davida Juráska nahradit Lukáš Provod. V závěru první půle pak navíc kvůli zranění odstoupil ze hry Dominik Pech, jehož na hřišti vystřídal Tomáš Holeš.

Hektická byla však zejména první čtvrthodina utkání, jelikož v 10. minutě tasil hlavní rozhodčí červenou kartu. Tu si pravděpodobně za řeči na jeho adresu zblízka prohlédl 24letý řecký záložník Giannis Papanikolaou.

Sudí navíc po diskuzi se zástupci obou celků utkání oficiálně ukončil, týmy se ale dohodly na jeho dohrání. Raków také dále pokračoval s kompletní jedenáctkou. Hlavním sudím se stal manažer Čenstochové, bývalý rozhodčí disponující platnou licencí. K ruce mu byl na pomezní čáře David Douděra, jenž se o tuto roli sám přihlásil.

Všechny góly zápasu padly až ve druhé půli. Nejprve si míč do vlastní brány v 53. minutě smolně srazil slávista Muhamed Tijani, po něm ale dvakrát zaúřadoval nizozemský útočník Mick van Buren. Jeho trefa z první minuty nastavení se nakonec stala vítěznou, asistoval mu na ni v té době už hrající Douděra. Ten se na hřiště dostal v 66. minutě poté, co ho na lajně vystřídal brankář Jan Sirotník.

Znovu na sebe stihl ve druhé upoutat pozornost i Papanikolaou, jenž nejprve opustil hrací plochu po změně stran, jen aby byl v 68. minutě opět poslán do hry. Tento postup okopíroval i další Řek v kádru polského mistra Stratos Svarnas.

Slavia Praha –⁠ Maccabi Haifa 2:1

Maccabi se prosadilo v šesté minutě jako první zásluhou Erika Shuranova, ale navrátilec z hostování v Ostravě Srdjan Plavšič záhy vyrovnal. Vítězný gól vstřelil v 89. minutě Daniel Šmiga. Slávisté ještě v přípravě narazí na Podbrezovou, Queens Park Rangers a Drážďany.

Farul Constanta – Baník Ostrava 0:5

Ostravský tým poslal do vedení v závěru první půle Matěj Šín. Po změně stran proti Constantě skórovali třikrát Tanko a jednou Brazilec Ewerton. Obě letní ofenzivní akvizice za Baník vstřelily premiérové branky. Slezané v Polsku ještě narazí ve středu na Cracovii Krakov a soustředění zakončí v sobotu proti Lechu Poznaň.

Norimberk – Pardubice 1:0

Pardubice už v sobotním úvodním utkání přípravy nestačily na Norimberk, který hraje druhou nejvyšší německou soutěž. Ve 45. minutě zápasu po rohovém kopu vstřelil jediný gól duelu Christoph Daferner.

"Byl to pro nás výborný test. Viděli jsme, že musíme pracovat při hře s míčem v rychlosti, v čemž nás Norimberk předčil. Jediná kaňka na zápase bylo zranění Tomáše Koukoly. Doufám, že to nebude vážné,“ zhodnotil zápas trenér Pardubic Radoslav Kováč pro klubový web.

Osijek –⁠ Bohemians 3:2

Bohemians začali v Radenci proti Osijeku dobře a ve 34. minutě otevřel skóre Matyáš Kozák. Posila na hostování ze Sparty zaznamenala v přípravě třetí branku. Ve druhém dějství na vyrovnání soupeře rychle zareagoval Erik Prekop druhým gólem.

Chorvatské mužstvo ale brankami v 75. a 80. minutě skóre otočilo. Klokani tak nenavázali na čtvrteční výhru 1:0 nad maďarským Zalaegerszegem, ve čtvrtek se ve Slovinsku utkají s Partizanem Bělehrad.