Čeští hokejisté si s Němci poradili i napodruhé, ve Frankfurtu zvítězili hladce 5:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeští hokejisté si s Němci poradili i napodruhé, ve Frankfurtu zvítězili hladce 5:1

Čeští hokejisté si s Němci poradili i napodruhé, ve Frankfurtu zvítězili 5:1.
Čeští hokejisté si s Němci poradili i napodruhé, ve Frankfurtu zvítězili 5:1.Profimedia
Český národní tým vyhrál v Německu i druhý zápas Euro Hockey Challenge (EHCh). Na vítězství 6:2 z Kasselu navázali Češi ve Frankfurtu nad Mohanem, kde v sobotu porazili domácí tým 5:1. Góly dali útočníci Jakub Flek (30), David Tomášek (27), Filip Chlapík (25), Radan Lenc (31) a Ondřej Beránek (27).

Německo – Česko 1:5

Češi měli výborný vstup do zápasu, když se Flek dostal ke kotouči po nahození Horkého a chytře o domácího gólmana Tobiase Ancicku přidal další zásah po dvou brankách, jimiž se podepsal pod výhru v Kasselu. V sedmé minutě mohl zvýšit Beránek, jenž se dostal sám před Ancicku, zkusil zakončit chytře po ledě, ale neuspěl.

Krátce po polovině úvodního dějství se provinil Manuel Wiederer a Češi hráli první přesilovku zápasu. V ní měl dvě dobré šance v rychlém sledu Roman Horák. Nejprve jeho střelu z prostoru mezi kruhy vytěsnil Ancicka, následně znovu z dobré pozice mezi kruhy zkušený centr po výborné přihrávce Jiřího Černocha minul odkrytou branku. Následně pykal také Michael Špaček, strážce české branky Štěpána Lukeše prověřil Alexander Ehl. Ještě před přestávkou ujeli Němci dva na jednoho, Parker Tuomie však v koncovce neuspěl.

Ve 24. minutě měli pro změnu ve stejném přečíslení spoustu času Špaček s Chlapíkem, jemuž však při pokusu o střelu sjel kotouč z čepele. Poté ztroskotal Lenc na Ancickovi. Na druhé straně Marcela Noebelse vychytal Lukeš a tento minisouboj vyhrál i při následném oslabení českého výběru. Na začátku 36. minuty ujel v oslabení Tuomie, Lukeše však nepřekonal. Již při hře v plném počtu naopak zvýšil Tomášek.

V úvodu třetí části hráli Češi neúspěšně přesilovku. Ve 47. minutě se do přečíslení dvou na jednoho dostali Flek a zakončující Luboš Horký, ten sice neuspěl, ale uběhlo jen pár sekund a definitivně rozhodl Chlapík po zakončení zblízka a ihned adresoval poděkování přihrávajícími Špačkovi. Ve 49. minutě navíc prostřelil Ancicku výstavní ranou z kruhu Lenc.

Chlapíkův trest pak sice velmi záhy zkrátil Dominik Bokk a pokazil tak Lukešovi čisté konto, ale Wiederer se po pěkné akci, kdy se proháčkoval až do zakončení, netrefil. Místo toho přidal další gól v samém závěru Beránek.

K další části přípravy na mistrovství světa se sejdou Češi v úterý v Ostravě, kde se pak utkají ve čtvrtek a v pátek v Porubě v utkáních EHCh se Slovenskem.