Chceme titul jako každý rok. Slavia se podle Trpišovského soustředí jen na sebe

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chceme titul jako každý rok. Slavia se podle Trpišovského soustředí jen na sebe

Jindřich Trpišovský prohlásil, že na výsledky soupeřů v boji o titul Slavia nehledí.
Jindřich Trpišovský prohlásil, že na výsledky soupeřů v boji o titul Slavia nehledí.Profimedia
Přestože Slavia využila sobotní prohry Plzně se Spartou 0:1 a po nedělním vítězství 3:1 nad Ostravou v 15. kole FORUNA:LIGY se Viktorii v neúplné tabulce přiblížila na jediný bod, trenér Jindřich Trpišovský (46) na to nehledí. Ztráta obhájce titulu podle něj na koncentraci jeho týmu na domácí zápas s Baníkem nic nezměnila.

Viktoria má k dobru středeční dohrávku s nováčkem z Brna. "Víme, že máme manko na soupeře (Plzeň). Každé zkrácení je samozřejmě příjemné. Měli jsme teď ale tolik starostí. Čtvrteční zápas (Evropské konferenční ligy se Sivassporem), který se nám nepovedlo vyhrát, k tomu jsme ještě nepostoupili. Koncentrovali jsme se hlavně na to, abychom zvládli zápas s Baníkem," řekl Trpišovský na tiskové konferenci po nedělní výhře.

Ostravané šli do utkání až z dvanácté pozice. "Upozorňovali jsme kluky, že se nemůžeme dívat na to, kde je soupeř v tabulce, ale naopak na sílu týmu a že ta patří jinam než tabulkově. Soustředili jsme se všichni na to, abychom zvládli tento zápas a navázali jsme na utkání na Bohemce a se Spartou a potvrdili bodový zisk. Naladění by bylo úplně stejné, ať by to včera (mezi Plzní a Spartou) dopadlo jakkoli," uvedl rodák z Prahy.

Na góly si 16 130 diváků v Edenu muselo počkat do druhé půle. Domácí dostal do vedení vlastní brankou Filip Kaloč, vyrovnání obstaral Jiří Fleišman. Triumf vršovického celku zařídil premiérovými dvěma zásahy v lize střídající Matěj Jurásek.

"Potřebujeme se soustředit na sebe a zvládat zápasy. Tohle jsou zápasy, v nichž body nedostanete lacino. S Baníkem jsou zápasy vždycky těžké, ať je to doma nebo venku. Body si musíte zasloužit. Mají dobrý tým. Je jedno, jak hrají soupeři. I kdyby to včera dopadlo jinak, tak bychom dneska potřebovali vyhrát," konstatoval Trpišovský.

"Chceme vyhrát každý zápas a samozřejmě jako každý rok i titul pro Slavii. K tomu patří zvládání utkání. To, jestli někdo ztratil nebo jak hrál předtím, na nás nemůže mít vliv. Musíme koukat na sebe a zvládat svoje zápasy, a ne to posuzovat podle toho, jestli někdo ztratil nebo ne."

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY
Aktuální tabulka FORTUNA:LIGYFlashscore