Cítí se mnohem lépe. Na návrat je brzy, ale je mu blíž, říká o Schickovi trenér Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cítí se mnohem lépe. Na návrat je brzy, ale je mu blíž, říká o Schickovi trenér Alonso

Xabi Alonso vyhlíží návrat klíčového útočníka Patrika Schicka.
Xabi Alonso vyhlíží návrat klíčového útočníka Patrika Schicka.Profimedia
Podle trenéra fotbalistů Leverkusenu Xabiho Alonsa se zdravotní stav Patrika Schicka (27) v posledních dvou týdnech výrazně zlepšil a český útočník se přiblížil návratu na hřiště. Český reprezentant, který v úterý oslavil 27. narozeniny, nastoupil za Bayer naposledy 1. listopadu.

Schicka trápí vleklé potíže s tříslem. Kvůli tomu byla ve hře další operace, kterou podstoupil už v květnu, ale nakonec vyhrála konzervativní léčba. Ani dlouhá přestávka vyplněná rovněž mistrovstvím světa mu k úplnému zotavení nestačila a start jarní části bundesligy nestihl.

"Ve středu proti Bochumi Schick určitě nenastoupí. Cítí se mnohem líp, v posledních dvou týdnech udělal velký pokrok," řekl Alonso na tiskové konferenci.

Další zápas jeho svěřenci sehrají 29. ledna s Dortmundem. "Na návrat je to příliš brzy, ale je mu blíž," konstatoval španělský mistr světa a dvojnásobný evropský šampion.

Schickovi se na podzim nedařilo zdaleka tolik jako v minulé sezoně, kdy dal v německé lize 24 gólů a byl druhým nejlepším střelcem soutěže. Leverkusenu, za který nastupuje i ofenzivní univerzál Adam Hložek, výrazně pomohl k třetímu místu. V aktuálním ročníku vstřelil Schick v 17 soutěžních duelech tři branky. Bayeru patří devátá příčka.

Poslední zranění Patrika Schicka
Poslední zranění Patrika SchickaLivesport