Čtvrtfinále a dost. Alcaraz kvůli zranění v Paříži končí, před Turnajem mistrů skrečoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čtvrtfinále a dost. Alcaraz kvůli zranění v Paříži končí, před Turnajem mistrů skrečoval

Aktualizováno
Carlos Alcaraz nedohrál čtvrtfinále s Runem a jeho účast na Turnaji mistrů je kvůli zranění nejistá.
Carlos Alcaraz nedohrál čtvrtfinále s Runem a jeho účast na Turnaji mistrů je kvůli zranění nejistá.Profimedia
První hráč světového žebříčku Carlos Alcaraz (19) nedohrál kvůli zranění čtvrtfinálový duel s Holgerem Runem (19) na turnaji v Paříži. Nejvýše nasazený španělský tenista měl při utkání očividné problémy v oblasti břišních svalů a po ztraceném prvním setu 3:6 zápas v tie-breaku druhé sady za stavu 1:3 skrečoval, aby zranění devět dní před začátkem Turnaje mistrů nezhoršil.

Po zápase Alcaraz uvedl: "Odstoupení je něco, čemu se snažím co nejvíce vyhýbat, nevidím ho jako možnost. Ale nezbývalo mi nic jiného, aby se problém nezhoršil. Nemohl jsem to pořádně propnout. Nemohl jsem dobře podávat a nemohl jsem ani pořádně zahrát forhend. Radši jsem tedy ukončil."

Není jisté, že na Turnaj mistrů vůbec odcestuje. "Na to teď nemohu odpovědět. Podstoupím testy a uvidíme, jestli budu moci být v Turíně připraven na sto procent."

Alcaraz v září vyhrál US Open, získal první grandslamový titul a stal se nejmladší světovou jedničkou v historii. Od posunu do čela žebříčku ale zatím nezáří, z 10 zápasů vyhrál jen šest.

Už na 16. vítězství v řadě protáhl svou vítěznou sérii Félix Auger-Aliassime, jehož závěr sezony zastihl ve skvělé formě. Kanadský mladík, jenž na předchozích třech turnajích získal tři tituly, vyřadil ve čtvrtfinále Američana Francese Tiafoea 6:1, 6:4. O semifinále si zahraje s Runem.

Bez zaváhání jde dál i obhájce titulu Novak Djokovič. Šestý nasazený Srb porazil italského mladíka Lorenza Musettiho 6:0, 6:3. Šestinásobný pařížský šampion ztratil v úvodním setu s Musettim jen osm fiftýnů a za 24 minut ho získal, ve druhém sice na úvod přišel o servis, zaváhání ale okamžitě napravil a zápas dotáhl. Jeho dalším soupeřem bude Stefanos Tsitsipas, který rovněž ve dvou setech vyřadil Tommyho Paula.