Další postup, Krejčíková se Siniakovou jsou na Turnaji mistryň v semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další postup, Krejčíková se Siniakovou jsou na Turnaji mistryň v semifinále

Další postup, Krejčíková se Siniakovou jsou na Turnaji mistryň v semifinále
Další postup, Krejčíková se Siniakovou jsou na Turnaji mistryň v semifináleProfimedia
Tenistky Barbora Krejčíková (26) a Kateřina Siniaková (26) porazily ve druhém utkání na Turnaji mistryň čínský pár Sü I-fan (34), Jang Čao-süan (27) dvakrát 6:3 a zajistily si v předstihu postup do semifinále. Turnajové jedničky a obhájkyně loňského triumfu neztratily v americkém Fort Worth zatím ani set a mají jistotu účasti ve vyřazovacích soubojích bez ohledu na výsledky dalších zápasů. Skupinu Rosie Casalsové budou dohrávat v pátek proti americkému duu Jessica Pegulaová (28), Cori Gauffová (18).

Šestadvacetileté tenistky postoupily do vyřazovací fáze potřetí ze čtyř účastí. V soutěži mohou navázat na letošní triumfy z Australian Open, Wimbledonu a US Open. Titul z Turnaje mistryň soutěže mohou obhájit jako sedmý pár v historii.

"Byl to velmi těžký zápas. Jsem ráda, že jsme v něm uspěly právě takhle. Hrály jsme velmi dobře a podle mě jsme předvedly lepší výkon než v prvním utkání. S Bárou na kurtu dobře komunikujeme a odvádíme výbornou práci," řekla v pozápasovém rozhovoru Siniaková.

České tenistky byly v úvodním setu při servisu stoprocentní a díky dvěma brejkům se ujaly po sedmatřiceti minutách vedení. Čínské soupeřky však duel nevzdaly a na začátku druhé sady získaly náskok 2:0.

Krejčíková se Siniakovou však čtyřmi hrami po sobě vývoj otočily, a přestože za stavu 4:2 nabídly po ztraceném servisu soupeřkám ještě šanci vrátit se do hry, zbývající dva gamy už proběhly v jejich režii. Češky si tak zajistily postup mezi nejlepší čtyři jako první na turnaji.

Utkání Siniaková/Krejčíková - Xu/Yang 6:3, 6:3

"Čím to je, že se nám tak daří? To je tajemství, tak to tak nechme být," uvedla s úsměvem Krejčíková. "Ba ne, známe se už dlouho. Znám Kateřinu od dvanácti let. Jsem ráda, že jsme to tu zatím zvládly. Moc si toho vážím, že s ní mohu hrát," dodala Krejčíková.