Domácí atmosféra rezervě Slavie na Letné nepomohla, derby rozhodl dvěma góly Daněk

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Domácí atmosféra rezervě Slavie na Letné nepomohla, derby rozhodl dvěma góly Daněk

Tomáš Jonáš dovedl s kapitánskou páskou sparťanskou rezervu k vítězství nad B-týmem Slavie.
Tomáš Jonáš dovedl s kapitánskou páskou sparťanskou rezervu k vítězství nad B-týmem Slavie.@ACSparta_CZ
Rezerva Sparty porazila v 17. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na Letné béčko Slavie 2:0. Na stadion úhlavního rivala zavítalo několik stovek fanoušků hostů a na tribunách, na něž celkem dorazily bezmála tři tisícovky diváků, byli po většinu utkání hlasitějším táborem. Sešívané to však k úspěchu nedohnalo. V závěru první půle se po přihrávce Martina Minčeva (21) trefil Kryštof Daněk (20), který po změně stran přidal i druhý zásah. V barvách klubu z Vršovic zamezil ještě vyšší porážce brankář Aleš Mandous (30).

Sparta B – Slavia B 2:0

Ve skvělé kulise hraný zápas byl od úvodu velmi vyrovnaný. Jako první mohl ve 22. minutě změnit skóre Daněk, jeho samostatný nájezd ale zlikvidoval Mandous. Jen o pár sekund později měl talentovaný mladík další příležitost, svou střelu ovšem namířil těsně vedle levé tyče. Výrazněji zahrozit mohla následně i Slavia, Martin Šubert však brejkovou situaci dva na jednoho nevyřešil ideálně, když zakončil pouze do náruče Vojtěcha Vorla.

Souboj Daňka s Mandousem se opakoval také po půlhodině hry, i tentokrát hostující brankář na domácího záložníka vyzrál a jeho pokus z pokutového území vyrazil. Nakonec se ale mladý olomoucký odchovanec do přestávky gólu přece jen dočkal. Nádhernou nahrávkou ho u zadní tyče našel Minčev a Daněk bez problémů dorazil míč do slávistické sítě.

Vybrané statistiky zápasu Sparta B –⁠ Slavia B
Vybrané statistiky zápasu Sparta B –⁠ Slavia BLivesport

Do druhého dějství vstoupili aktivněji sešívaní, ani po odehrané hodině hry si však nedokázali vytvořit větší gólovou šanci. Naopak to byli opět domácí, kteří v 69. minutě skórovali a dostali se do dvoubrankového vedení. Adam Karabec vyslal nádhernou přihrávkou do velké příležitosti Minčeva. Jeho ránu sice ještě zlikvidoval Mandous, na následnou dorážku od Daňka už byl však hostující brankář krátký.

V 73. minutě mohl hráč zápasu završit hattrick, stopku mu ale vystavil obětavým zákrokem Mikuláš Konečný. Hosté se přes organizovanou obranu Rudých nedostali a v duelu se nakonec branky nedočkali. Nejblíže k ní měl v závěru Štěpán Beran, jenž z přímého kopu napálil pouze tyč.

Tabulka F:NL
Tabulka F:NLLivesport