Budějovice zaskočily Slavii, favorita obraly o všechny body. Jediný gól dal Adediran

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Budějovice zaskočily Slavii, favorita obraly o všechny body. Jediný gól dal Adediran

Aktualizováno
Slavia je favoritem, ale vedou Budějovice.
Slavia je favoritem, ale vedou Budějovice.Profimedia
České Budějovice skolily v zápase 22. kola FORTUNA:LIGY Slavii po výsledku 1:0, když jediný gól vsítil z protiútoku mladý nigerijský útočník Quadri Adediran (22). Pražský celek po celé utkání marně dobýval obranu domácích, a po remíze v Teplicích tak schytal další tvrdou ránu v titulovém závodě. Sešívané mohla porážka mrzet o to víc, že duel na jihu Čech pro ně byl generálkou na blížící se střet s druhou Plzní.

A byli to právě Jihočeši, kteří do utkání vstoupili aktivněji. První větší šance však byla k vidění na opačné straně hřiště, když si nebezpečný střílený centr málem srazil do vlastní sítě Martin Králik. Po dlouhou dobu to byla jediná situace, jež vzbudila na stadionu emoce.

Sešívaní se během první půlhodiny vůbec nemohli dostat do tempa. Až ve 39. minutě zahrozil Matěj Jurásek pohotovou střelou z vápna, bránu ale vysoko přestřelil.

Utkání České Budějovice – Slavia 1:0

Hned zkraje druhé půle si mohli Pražané napravit dojem z té první, když se do rychlého protiútoku dostal Peter Olayinka, který zkoušel rychlým pasem najít ještě lépe postaveného Micka van Burena. Z lavičky příchozí nizozemský kanonýr, mimochodem bývalý hráč Dynama, ale na míč těsně nedosáhl. O chvíli později vyslal tvrdou střelu z pravé strany Olayinka, gólmana však nepropálil.

Budějovičtí si moc příležitostí ve druhé půli nepřipravili, avšak ojedinělý útočný výpad zakončil Adediran úspěšnou střelou na zadní tyč. Sešívaní poté vrhli všechny síly do útoku, nejblíže ke gólu byl znovu Olayinka, jenže i jeho pokus obrana domácích přečkala.

Slavia si tak připsala výrazné klopýtnutí v cestě za titulem a na jihu Čech prohrála. V příštím kole přivítá 11. března konkurenta v boji o mistrovskou trofej z Plzně, České Budějovice se tentýž den představí v Olomouci.

Livesport hráč utkání: Martin Králik (České Budějovice)

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport