Dresy pro mistrovství světa: Nesouměrná šachovnice, odkaz na Newcastle i zběsilost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dresy pro mistrovství světa: Nesouměrná šachovnice, odkaz na Newcastle i zběsilost
Chorvatská upravená šachovnice na Lukovi Modričovi.
Chorvatská upravená šachovnice na Lukovi Modričovi.
Profimedia
Už je jasné, jaké sestavy jednotlivé reprezentace nominovaly a tedy kteří fotbalisté budou v Kataru hrát. Proč se tedy nepodívat na to, v čem budou nastupovat? Livesport Zprávy přinášejí pohled na dresy všech 32 účastnických týmů nadcházejícího světového šampionátu. Třetí ze čtyř částí je věnována mimo jiné sadám týmů USA, Brazílie či Chorvatska.

16. Saúdská Arábie

Velice jednoduchý model. Elegantní bílé triko se zeleným potiskem. Minimalistické a vkusné. Mnohým připomíná třetí sadu Newcastlu pro tuto sezonu a ne náhodou. Anglický klub totiž vlastní Saúdové...

15. USA

Američané jako jediní umístili logo výrobce na rukáv místo na hruď. Z většiny bílému bresu dominuje znak jejich fotbalové federace. Další tradiční národní barvy modrá a červená jsou upozaděny v horní části.

14. Brazílie

Ikonické kanárkově žluté triko s minimálními úpravami. Výrobce tvrdí, že se při návrhu designu inspiroval drápem jaguára, brazilského národního zvířete. Na žluté části dresu je patrný stín, zelené části jsou zářivější.

13. Wales

Jemný vzor na červeném pozadí, to je první sada. Tu druhou ztělesňuje čistě bílé triko, kde zajímavý prvek představuje límeček. Skládá se střídavě ze zelených a červených trojúhelníčků.

12. Srbsko

Srbové si z Kataru pravděpodobně zlaté medaile neodvezou, naopak tam cenný kov sami dopravili. Jeho odlesk se skví na jejich tmavě červeném dresu. Působivá kombinace.

11. Chorvatsko

Klasický červenobílý šachovnicový vzor, s nímž lze jen obtížně cokoliv designově vymýšlet. Přesto se o to výrobce pokusil a do bílé plochy uprostřed trikotu přidal namátkou další červené čtverce.

10. Ghana

"Černé hvězdy" vsadily na osvědčené provedení. Bílý základ doplňují na rukávech národní barvy červená, žlutá a zelená. A pochopitelně vzhledem k přezdívce týmu se na hrudi vyjímá výrazná černá hvězda.

9. Korejská republika

V Kataru její hráči vyběhnou ve dvou zcela odlišných sadách. Zatímco první je jednobarevná s jemnými šmouhami na rameni, druhá vypadá jako moderní konfekční výstřelek pro teenagery.