Druhá posila pro Ten Haga, s United podepsal záložník Eriksen. Stále mám velké ambice, řekl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druhá posila pro Ten Haga, s United podepsal záložník Eriksen. Stále mám velké ambice, řekl

Christian Eriksen restartoval svou kariéru
Christian Eriksen restartoval svou kariéruReuters
Manchester United podepsal s Christianem Eriksenem (30) smlouvu na tři roky. Eriksen, který v loňském červnovém zápase mistrovství Evropy proti Finsku utrpěl téměř fatální zástavu srdce, se po lednovém podpisu krátkodobé smlouvy vrátil do hry v Brentfordu.

Eriksen je druhou posilou United pod vedením nového nizozemského manažera Erika ten Haga (52) poté, co klub podepsal smlouvu s nizozemským levým obráncem Tyrellem Malaciou (22).

"Manchester United je výjimečný klub, nemohu se dočkat, až začnu. Měl jsem tu čest hrát na Old Trafford už mnohokrát, ale hrát tu v červeném dresu United bude úžasný pocit," uvedl Eriksen v prohlášení.

"Viděl jsem Erikovu práci v Ajaxu a vím, jak detailní přípravu věnuje se svým týmem každému dni. Je jasné, že je to fantastický trenér. Poté, co jsem s ním mluvil a dozvěděl se více o jeho vizi a způsobu, jakým chce, aby tým hrál, jsem do budoucna ještě více nadšený."

Eriksen byl hráčem Interu Milán, když zkolaboval a podstoupil operaci, při níž mu byl voperován implantabilní kardioverter-defibrilátor. Ten není v italské Serii A povolen, což vedlo k ukončení jeho smlouvy.

Poté, co podepsal smlouvu s Brentfordem, nastoupil pod vedením dánského trenéra Thomase Franka do 11 ligových zápasů, v nichž vstřelil jeden gól a na čtyři přihrál. Brentford ve své první sezóně v Premier League skončil na 13. místě.

Premier League mu není cizí, v Tottenhamu Hotspur strávil téměř sedm sezón a za londýnský celek nastoupil ve všech soutěžích k více než 300 utkáním.

Obnovil také svou kariéru v Dánském národním týmu a při návratu na stadion Parken, kde zkolaboval, skóroval proti Srbsku.

"Stále mám velké ambice, vím, že toho mohu hodně dosáhnout, a tohle je ideální místo, kde mohu pokračovat ve své cestě," dodal Eriksen.

United, kteří v minulé sezóně skončili na šestém místě a nekvalifikovali se do Ligy mistrů, zahájí novou sezónu Premier League 7. srpna domácím zápasem proti Brightonu & Hove Albion.